Špargľové rizoto s parmezánom a bravčovou krkovičkou
Dali by ste si dve jedlá spojené do jedného? Vyskúšajte napríklad špargľové rizoto s parmezánom a bravčovou krkovičkou vo forme malých a chrumkavých rezňov. No neznie to lákavo? Už istotne viete, kedy si ich najbližšie pripravíte.
Ingrediencie
500 gzelená špargľa
soľ
1 kscitrón
60 gmaslo
4 PLolivový olej
1 kscibuľa
300 gryža na "risotto"
100 mlsuché biele víno
1000 mlzeleninový vývar
100 gna jemno nastrúhaný parmezán
drvené čierne korenie
600 gbravčová krkovica
hladká múka na obaľovanie mäsa
2 ksvajcia
5 PLstrúhanka
rastlinný olej na smaženie
Postup
Špargľu olúpeme, odstránime zdrevnatené konce a krátko povaríme v osolenej vode dochutenej citrónovou šťavou a lyžicou masla. Schladíme ju a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme ryžu a orestujeme ju. Potom prilejeme víno, keď sa odparí, začneme po naberačkách a za stáleho miešania prilievať horúci vývar. Ďalšiu naberačku prilievame vo chvíli, keď sa predchádzajúci vstrebe alebo vyparí. Pokračujeme, pokým ryža nie je mäkka. Potom vmiešame zvyšné maslo s polovicou parmezánu a špargľou. Rizoto dochutíme soľou a korením.
Bravčové mäso očistíme a nakrájame na malé rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v múke, vajciach a zmesi strúhanky a zvyšného parmezánu. Na oleji pozvoľna smažíme. Rizoto s rezňami môžeme podávať s citrónom a bazalkovým pestom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre