Špargľové rizoto s parmezánom a bravčovou krkovičkou

Špargľové rizoto s parmezánom a bravčovou krkovičkou

Dali by ste si dve jedlá spojené do jedného? Vyskúšajte napríklad špargľové rizoto s parmezánom a bravčovou krkovičkou vo forme malých a chrumkavých rezňov. No neznie to lákavo? Už istotne viete, kedy si ich najbližšie pripravíte.

Ingrediencie

  • 500 gzelená špargľa

  • soľ

  • 1 kscitrón

  • 60 gmaslo

  • 4 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 300 gryža na "risotto"

  • 100 mlsuché biele víno

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • 100 gna jemno nastrúhaný parmezán

  • drvené čierne korenie

  • 600 gbravčová krkovica

  • hladká múka na obaľovanie mäsa

  • 2 ksvajcia

  • 5 PLstrúhanka

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Špargľu olúpeme, odstránime zdrevnatené konce a krátko povaríme v osolenej vode dochutenej citrónovou šťavou a lyžicou masla. Schladíme ju a nakrájame na menšie kúsky.

  2. V hrnci na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme ryžu a orestujeme ju. Potom prilejeme víno, keď sa odparí, začneme po naberačkách a za stáleho miešania prilievať horúci vývar. Ďalšiu naberačku prilievame vo chvíli, keď sa predchádzajúci vstrebe alebo vyparí. Pokračujeme, pokým ryža nie je mäkka. Potom vmiešame zvyšné maslo s polovicou parmezánu a špargľou. Rizoto dochutíme soľou a korením.

  3. Bravčové mäso očistíme a nakrájame na malé rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v múke, vajciach a zmesi strúhanky a zvyšného parmezánu. Na oleji pozvoľna smažíme. Rizoto s rezňami môžeme podávať s citrónom a bazalkovým pestom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.