Špenátové halušky so syrom a údeným mäsom

Špenátové halušky so syrom a údeným mäsom

Halušky sú klasika a stávka na istotu, keď si chcete dopriať jedlo ako z babičkinej kuchyne. Vyskúšajte však aj verziu so špenátom v ceste a kockami údeného mäsa. Zaujímavú chuť podčiarknu kúsky balkánskeho syra, ktorý na teplých haluškách krásne zmäkne.

Ingrediencie

  • 600 gúdené mäso

  • 3 guľôčkynové korenie

  • celá rasca

  • 1 kscibuľa

  • olivový olej

  • 150 gbalkánsky syr

  • soľ

Na halušky

  • 250 gmrazený špenát

  • 500 gzemiaky

  • 300 gpolohrubá múka

  • 1 ksvajce

Postup

  1. Údené mäso očistíme a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme nové korenie a ½ CL rasce, privedieme k varu a varíme asi 60 minút.

  2. Špenát necháme rozmraziť. Zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Vložíme ich do misy a osolíme. Pridáme nasekaný špenát, z ktorého sme vytlačili šťavu, vajcia a múku a vypracujeme redšie cesto.

  3. Pomocou cedidla z cesta tvarujeme halušky a po častiach ich uvaríme v osolenej vriacej vode. Halušky varíme asi 4 minúty, pokým nevyplávajú na hladinu. Potom ich precedíme.

  4. Uvarené mäso vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno.

  5. V hlbokej panvici rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridáme nakrájané údené mäso a opečieme ho.

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.