Špenátové halušky so syrom a údeným mäsom
Halušky sú klasika a stávka na istotu, keď si chcete dopriať jedlo ako z babičkinej kuchyne. Vyskúšajte však aj verziu so špenátom v ceste a kockami údeného mäsa. Zaujímavú chuť podčiarknu kúsky balkánskeho syra, ktorý na teplých haluškách krásne zmäkne.
Ingrediencie
600 gúdené mäso
3 guľôčkynové korenie
celá rasca
1 kscibuľa
olivový olej
150 gbalkánsky syr
soľ
Na halušky
250 gmrazený špenát
500 gzemiaky
300 gpolohrubá múka
1 ksvajce
Postup
Údené mäso očistíme a vložíme do hrnca s vodou. Pridáme nové korenie a ½ CL rasce, privedieme k varu a varíme asi 60 minút.
Špenát necháme rozmraziť. Zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Vložíme ich do misy a osolíme. Pridáme nasekaný špenát, z ktorého sme vytlačili šťavu, vajcia a múku a vypracujeme redšie cesto.
Pomocou cedidla z cesta tvarujeme halušky a po častiach ich uvaríme v osolenej vriacej vode. Halušky varíme asi 4 minúty, pokým nevyplávajú na hladinu. Potom ich precedíme.
Uvarené mäso vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Potom ho nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno.
V hlbokej panvici rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Pridáme nakrájané údené mäso a opečieme ho.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre