Špenátové tyčinky z lístkového cesta
Chutné, farebné, nenáročné. Špenátové tyčinky z lístkového cesta si celkom rýchlo upečiete, kedykoľvek budete mať chuť. Hodia sa na pohodový večer pri filme alebo aj na narodeninovú či silvestrovskú oslavu.
Svetlý dip
3 PLbiely jogurt
1 PLmäkký tvaroh
3 PLnasekaná čerstvá pažítka
soľ
mleté čierne korenie
Červený dip
300 gparadajka pasírovaná (passata)
1 PLpikantná omáčka (napr. sriracha)
1 PLtrstinový cukor
1/2 kslimetková šťava
soľ
Tyčinky
30 gmaslo
2 strúčikycesnaku
500 gmrazený listový špenát
2 plátylístkové cesto
soľ
200 gbalkánsky syr
1 ksvajce
sezamové semienka na posypanie
Postup
Jednotlivé ingrediencie na každý z dipov, svetlý aj červený, zmiešame. Hotové dipy necháme odležať v chladničke.
Na panvici rozpustíme maslo a speníme na ňou prelisovaný cesnak. Pridáme k nemu špenát a zľahka orestujeme, až kým nezmäkne. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Zmes následne osolíme.
Cesto rozkrájame na cca 12x10 cm diely. Na každý z nich dáme trochu špenátu a rozdrvený syr. Zvinieme do tvaru rolády a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pripravené tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C asi 15 minút. Podávame s pripravenými dipmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre