Špenátové tyčinky z lístkového cesta

Špenátové tyčinky z lístkového cesta

Chutné, farebné, nenáročné. Špenátové tyčinky z lístkového cesta si celkom rýchlo upečiete, kedykoľvek budete mať chuť. Hodia sa na pohodový večer pri filme alebo aj na narodeninovú či silvestrovskú oslavu.

Svetlý dip

  • 3 PLbiely jogurt

  • 1 PLmäkký tvaroh

  • 3 PLnasekaná čerstvá pažítka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Červený dip

  • 300 gparadajka pasírovaná (passata)

  • 1 PLpikantná omáčka (napr. sriracha)

  • 1 PLtrstinový cukor

  • 1/2 kslimetková šťava

  • soľ

Tyčinky

  • 30 gmaslo

  • 2 strúčikycesnaku

  • 500 gmrazený listový špenát

  • 2 plátylístkové cesto

  • soľ

  • 200 gbalkánsky syr

  • 1 ksvajce

  • sezamové semienka na posypanie

Postup

  1. Jednotlivé ingrediencie na každý z dipov, svetlý aj červený, zmiešame. Hotové dipy necháme odležať v chladničke.

  2. Na panvici rozpustíme maslo a speníme na ňou prelisovaný cesnak. Pridáme k nemu špenát a zľahka orestujeme, až kým nezmäkne. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Zmes následne osolíme.

  3. Cesto rozkrájame na cca 12x10 cm diely. Na každý z nich dáme trochu špenátu a rozdrvený syr. Zvinieme do tvaru rolády a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pripravené tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C asi 15 minút. Podávame s pripravenými dipmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.