Šťavnaté kuracie štvrte na šalotke s lekvárom
Z niektorých prekvapivých kombinácií vzniknú tie najlepšie jedlá. Dobrým príkladom môžu byť aj šťavnaté kuracie štvrte na šalotkách so slivkovým lekvárom. Sladko-slaná kombinácia ulahodí všetkým chuťovým pohárikom.
Ingrediencie
4 kskuracie stehná s kožou
soľ
mleté čierne korenie
100 gslanina
4 ksšalotka
12 lístkovčerstvá šalvia
mlolej
3 PLbalzamikový ocot
4 PLslivkový lekvár
450 mlveľmi silný vývar
60 gmaslo
600 gdusená jazmínová ryža
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Každé stehno rozkrojíme v kĺbe, očistíme, osolíme a okoreníme ho. Slaninu nakrájame na pásiky, šalotky ponecháme vcelku alebo ich prepolíme. Spolu so slaninou a nasekanou šalviou ich dáme na panvicu s trochou oleja a restujeme asi 5 minút.
Zmes z panvice vyberieme a na vypečenom tuku opečieme pripravené stehná. Do panvice vrátime slaninovú zmes, pridáme ocot, vmiešame lekvár a vývar.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút. Dochutíme soľou a primiešame kúsok masla na zjemnenie. Podávame s ryžou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre