Šťavnaté kuracie štvrte na šalotke s lekvárom

Šťavnaté kuracie štvrte na šalotke s lekvárom

Z niektorých prekvapivých kombinácií vzniknú tie najlepšie jedlá. Dobrým príkladom môžu byť aj šťavnaté kuracie štvrte na šalotkách so slivkovým lekvárom. Sladko-slaná kombinácia ulahodí všetkým chuťovým pohárikom.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná s kožou

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gslanina

  • 4 ksšalotka

  • 12 lístkovčerstvá šalvia

  • mlolej

  • 3 PLbalzamikový ocot

  • 4 PLslivkový lekvár

  • 450 mlveľmi silný vývar

  • 60 gmaslo

  • 600 gdusená jazmínová ryža

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Každé stehno rozkrojíme v kĺbe, očistíme, osolíme a okoreníme ho. Slaninu nakrájame na pásiky, šalotky ponecháme vcelku alebo ich prepolíme. Spolu so slaninou a nasekanou šalviou ich dáme na panvicu s trochou oleja a restujeme asi 5 minút.

  2. Zmes z panvice vyberieme a na vypečenom tuku opečieme pripravené stehná. Do panvice vrátime slaninovú zmes, pridáme ocot, vmiešame lekvár a vývar.

  3. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 30 minút. Dochutíme soľou a primiešame kúsok masla na zjemnenie. Podávame s ryžou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.