Stracciatelové semifreddo s orechovou krustou
Talianske dezerty majú svoje čaro a ak chcete vyskúšať nejaký nový, pripravte si stracciatellové semifreddo s orechovou krustou. Základ tohto dezertu tvorí žĺtkovo-smotanová zmes, ktorú najskôr necháte zamraziť a potom polorozmraziť. Orechová krusta s karamelom je doslova čerešničkou na torte, respektíve na semifredde, a to si nemôžete nechať ujsť.
Na semifreddo
4 ksžĺtky
100 gkrupicový cukor
250 gtučný mäkký tvaroh
250 mlsmotana na šľahanie
100 gkvalitná horká čokoláda
1 ČLnastrúhaná citrónová kôra
1 balenievanilkový cukor
Na orechovú krustu
50 glieskové orechy
50 gvlašské orechy
50 gkrupicový cukor
2 PLmed
Postup
Žĺtky vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s polovicou cukru do hustej peny. Odstavíme a necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a smotanou vyšľahanou do tuha. Potom vmiešame žĺtky, na hrubo nastrúhanú čokoládu, citrónovú kôru a vanilkový cukor.
Formu na chlebíček vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme pripravenou hmotou. Necháme zatuhnúť v chladničke. Orechy opražíme na sucho na panvici a potom ich nasekáme na hrubo.
Do kastrólika vsypeme cukor a necháme ho zvoľna skaramelizovať. Potom pridáme med a orechy a premiešame. Necháme krátko vychladnúť. Stuhnuté semifreddo vyberieme z chladničky a navrch rozotrieme karamelovú zmes. Potom necháme mraziť aspoň 6 hodín. Pred podávaním semifreddo necháme asi 10 minút povoliť pri izbovej teplote, vyberieme ho z formy a nakrájame na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre