Stracciatelové semifreddo s orechovou krustou

Stracciatelové semifreddo s orechovou krustou

Talianske dezerty majú svoje čaro a ak chcete vyskúšať nejaký nový, pripravte si stracciatellové semifreddo s orechovou krustou. Základ tohto dezertu tvorí žĺtkovo-smotanová zmes, ktorú najskôr necháte zamraziť a potom polorozmraziť. Orechová krusta s karamelom je doslova čerešničkou na torte, respektíve na semifredde, a to si nemôžete nechať ujsť.

Na semifreddo

  • 4 ksžĺtky

  • 100 gkrupicový cukor

  • 250 gtučný mäkký tvaroh

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 100 gkvalitná horká čokoláda

  • 1 ČLnastrúhaná citrónová kôra

  • 1 balenievanilkový cukor

Na orechovú krustu

  • 50 glieskové orechy

  • 50 gvlašské orechy

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 PLmed

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s polovicou cukru do hustej peny. Odstavíme a necháme vychladnúť. Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a smotanou vyšľahanou do tuha. Potom vmiešame žĺtky, na hrubo nastrúhanú čokoládu, citrónovú kôru a vanilkový cukor.

  2. Formu na chlebíček vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme pripravenou hmotou. Necháme zatuhnúť v chladničke. Orechy opražíme na sucho na panvici a potom ich nasekáme na hrubo.

  3. Do kastrólika vsypeme cukor a necháme ho zvoľna skaramelizovať. Potom pridáme med a orechy a premiešame. Necháme krátko vychladnúť. Stuhnuté semifreddo vyberieme z chladničky a navrch rozotrieme karamelovú zmes. Potom necháme mraziť aspoň 6 hodín. Pred podávaním semifreddo necháme asi 10 minút povoliť pri izbovej teplote, vyberieme ho z formy a nakrájame na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.