Strúhaný koláč s pudingom
Jednoduché a nenáročné koláče patria medzi najčastejšie vyhľadávané recepty. Vyskúšajte strúhaný koláč s pudingom a overte si nekomplikovaný postup a suroviny na vlastnej koži. Vanilkový puding môžete pokojne nahradiť čokoládovou alebo aj ovocnou verziou príchute.
Na cesto
400 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 gsoľ
100 gpráškový cukor
250 gmaslo
2 ksžĺtky
4 PLmlieko
Na náplň
2 balenievanilkový pudingový prášok
700 mlmlieko
110 gkrupicový cukor
Postup
Preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, pridáme štipku soli, cukor, maslo a žĺtky. Za postupného pridávania mlieka vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky na približne 1 hodinu.
Na náplň zmiešame pudingový prášok so 150 ml mlieka. Zvyšné mlieko s 110 g cukru privedieme k varu v kastróliku. Vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia, asi 1 minútu. Stiahneme z ohňa a za stáleho miešania necháme vychladnúť.
Vychladnuté cesto nastrúhame na hrubom strúhadle a väčšiu časť utlačíme do formy s priemerom asi 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Potrieme pudingovou náplňou a posypeme zvyšným nastrúhaným cestom. Pečieme pri 170 °C asi 45 až 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre