Sviatočná rybacia paštéta
Sviatočná rybacia paštéta zachutí všetkým milovníkom jemných konzistencií a výrazných rybacích chutí. Vytvoríte s ňou nielen rýchlu večeru, ale aj zaujímavé pohostenie pre návštevu alebo inú príležitosť. Plná bielkovín si skvele rozumie s chrumkavou bagetou, ale aj čerstvým pečivom.
Ingrediencie
300 gúdená ryba napr. makrela (alebo iná ryba s tukovejším bielym mäsom)
250 gčerstvý krémový syr
1 ČLdijonska horčica
1 ksbio citrón
4 vetvičkyčerstvý kôpor
1 ksveľká bageta
soľ
mleté čierne korenie
červené korenie na ozdobenie
Postup
Údenú rybu vykostíme a rozoberieme na kúsky. Vložíme j udo robota s nožmi, pridáme krémový syr, horčicu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a šťavu asi z polovice citróna. Rozmixujeme na hladkú hmotu.
Dve vetvičky kôpru nasekáme nadrobno a vmiešame do paštéty. Podľa chuti osolíme, okoreníme a rozdelíme do menších misiek alebo pohárov. Necháme odležať v chlade.
Bagetu nakrájame na veľmi tenké plátky a pečieme ju v rúre na plechu tak dlho, až bude chrumkavá. Servírujeme ju s paštétou ozdobenou vetvičkami kôpru a červeným korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre