Sviatočná rybacia paštéta

Sviatočná rybacia paštéta

Sviatočná rybacia paštéta zachutí všetkým milovníkom jemných konzistencií a výrazných rybacích chutí. Vytvoríte s ňou nielen rýchlu večeru, ale aj zaujímavé pohostenie pre návštevu alebo inú príležitosť. Plná bielkovín si skvele rozumie s chrumkavou bagetou, ale aj čerstvým pečivom.

Ingrediencie

  • 300 gúdená ryba napr. makrela (alebo iná ryba s tukovejším bielym mäsom)

  • 250 gčerstvý krémový syr

  • 1 ČLdijonska horčica

  • 1 ksbio citrón

  • 4 vetvičkyčerstvý kôpor

  • 1 ksveľká bageta

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • červené korenie na ozdobenie

Postup

  1. Údenú rybu vykostíme a rozoberieme na kúsky. Vložíme j udo robota s nožmi, pridáme krémový syr, horčicu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a šťavu asi z polovice citróna. Rozmixujeme na hladkú hmotu.

  2. Dve vetvičky kôpru nasekáme nadrobno a vmiešame do paštéty. Podľa chuti osolíme, okoreníme a rozdelíme do menších misiek alebo pohárov. Necháme odležať v chlade.

  3. Bagetu nakrájame na veľmi tenké plátky a pečieme ju v rúre na plechu tak dlho, až bude chrumkavá. Servírujeme ju s paštétou ozdobenou vetvičkami kôpru a červeným korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Chuťovky
Raňajky
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.