Svieža jarná polievka s bylinkami

Svieža jarná polievka s bylinkami

Svieža jarná polievka s bylinkami neskutočne dobre vyzerá a ešte lepšie chutí. Je v nej toľko pestrosti a chutí a všetky sa spoja do jedného celku. Spolu vytvoria nezvyčajnú pochúťku. Najskôr zeleninu opečte a potom ju povarte aj s koreninami, vznikne tak sýtejšia a výraznejšia chuť.

Ingrediencie

  • 200 gcherry paradajky

  • 1 kscibuľa nakrájaná na mesiačiky

  • 3 ksmalá mrkva nakrájaná na hranolky

  • 1 kscuketa nakrájaná na polkolieska

  • 1 ksfenikel nakrájaný na plátky

  • 1/4 ksbrokolica rozdelená na ružičky

  • 3 PLolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku nakrájané na plátky

  • 1500 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksbobkový list

  • 100 gdomáce široké rezance

  • čínska kapusta niekoľko listov

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky na zdobenie)

  • 1 hrsťčerstvé oregano

  • kôpor

  • olivový olej (niekoľko kvapiek na zdobenie)

Postup

  1. Paradajky, cibuľu, mrkvu, cuketu, fenikel a brokolicu dáme na plech, premiešame s olivovým olejom a pečieme pri 220 °C asi 35 minút do zlatista. Na posledných 5 minút pridáme plátky cesnaku.

  2. Opečenú zeleninu premiestnime do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Pridáme bobkové listy, privedieme k varu a varíme asi 15 minút.

  3. Rezance uvaríme v osolenej vode domäkka a potom precedíme. Vmiešame ich do polievky spoločne s potrhanými listami čínskej kapusty a polovicu bazalky s oreganom. Varíme ďalších 5 minút. Pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme bazalkou a kôprom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.