Svieža jarná polievka s bylinkami
Svieža jarná polievka s bylinkami neskutočne dobre vyzerá a ešte lepšie chutí. Je v nej toľko pestrosti a chutí a všetky sa spoja do jedného celku. Spolu vytvoria nezvyčajnú pochúťku. Najskôr zeleninu opečte a potom ju povarte aj s koreninami, vznikne tak sýtejšia a výraznejšia chuť.
Ingrediencie
200 gcherry paradajky
1 kscibuľa nakrájaná na mesiačiky
3 ksmalá mrkva nakrájaná na hranolky
1 kscuketa nakrájaná na polkolieska
1 ksfenikel nakrájaný na plátky
1/4 ksbrokolica rozdelená na ružičky
3 PLolivový olej
2 strúčikycesnaku nakrájané na plátky
1500 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
2 ksbobkový list
100 gdomáce široké rezance
čínska kapusta niekoľko listov
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky na zdobenie)
1 hrsťčerstvé oregano
kôpor
olivový olej (niekoľko kvapiek na zdobenie)
Postup
Paradajky, cibuľu, mrkvu, cuketu, fenikel a brokolicu dáme na plech, premiešame s olivovým olejom a pečieme pri 220 °C asi 35 minút do zlatista. Na posledných 5 minút pridáme plátky cesnaku.
Opečenú zeleninu premiestnime do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Pridáme bobkové listy, privedieme k varu a varíme asi 15 minút.
Rezance uvaríme v osolenej vode domäkka a potom precedíme. Vmiešame ich do polievky spoločne s potrhanými listami čínskej kapusty a polovicu bazalky s oreganom. Varíme ďalších 5 minút. Pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme bazalkou a kôprom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre