Svieža jogurtovo-smotanová jarná torta
Neobyčajne chutná a svieža jogurtovo-smotanová jarná torta vám zachutí okamžite. Je tak svieža a šťavnatá, že sa po nej zapráši za okamih. Čučoriedky a citróny spolu ladia dokonale a keď si k nim pridáte jogurt a smotanu, bude to lahôdka, ktorá si okamžite získa fanúšikov.
Na korpus
250 gmaslo
200 gkrupicový cukor
4 ksvajcia
1 ČLvanilkový extrakt
250 ggrécky jogurt
2 kscitrón
300 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ
150 gčučoriedky
kukuričný škrob
Na citrónový krém
1 baleniecitrónový pudingový prášok
250 mlmlieko
60 gkrupicový cukor
200 gmaslo
Na smotanový krém
100 gmaslo
60 gpráškový cukor
600 gčerstvý krémový syr
1 ČLvanilkový extrakt
Na dokončenie
čučoriedky
citrón nakrájaný na niekoľko plátkov
jedlé kvety
Postup
Dve tortové formy s priemerom približne 20 cm zľahka vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do biela a postupne zapracujeme vajcia, vanilku, jogurt, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citrónov, múku, kypriaci prášok a soľ.
Čučoriedky obalíme v kukuričnom škrobe a vmiešame ich opatrne do cesta. Cesto rozdelíme do foriem a pečieme pri 180 °C asi 30 až 40 minút, až kým nie je špajdľa po zapichnutí do cesta suchá. Upečené korpusy vyklopíme, necháme na mriežke vychladnúť a nožom ich zarovnáme.
Pudingový prášok premiešame s polovicou studeného mlieka. Cukor premiešame so zvyšným mliekom a dáme ho variť. Privedieme k varu a za stáleho miešania pridáme rozmiešaný pudingový prášok s mliekom. Povaríme 1 minútu. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a krém rozotrieme na jeden korpus. Priklopíme druhým korpusom.
Na smotanový krém vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny, pridáme krémový syr a vanilku. Vyšľaháme do hladka. Krémom potrieme celú tortu a ozdobíme čučoriedkami, plátkami citróna a jedlými kvetmi. Uložíme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre