Syrové uzlíky so špenátovým pestom

Syrové uzlíky so špenátovým pestom

Pokiaľ si chcete dopriať špeciálnu pochúťku, vyskúšajte recept na syrové uzlíky so špenátovým pestom. Toto pesto si budete vyrábať vlastnými rukami, ale pre zrýchlenie a zjednodušenie môžete použiť aj kupované. Vyrobiť si vlastné, však pridáva uzlíkom na gurmánskej hodnote.

Na špenátové pesto

  • 100 gbaby špenát

  • 1 strúčikcesnaku

  • 25 gparmezán

  • 30 gmandle

  • 10 golivový olej

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • soľ

Na cesto

  • 200 mlplnotučné mlieko

  • 20 gdroždie

  • 10 gkrupicový cukor

  • 480 ghladká múka

  • 10 gsoľ

  • 100 gstrúhaný syr

  • 50 grastlinný olej

  • 1 ksrozšľahané vajce

  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Špenát umyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s olúpaným cesnakom, syrom, mandľami, olejom, korením a soľou na pesto.

  2. Do misky nalejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme 10 až 15 minút vzísť kvások. Do misy od kuchynského robota preosejeme múku, pridáme soľ, syr (časť si necháme na posypanie), olej, vajce, kvások a korenie. Všetko premiešame stierkou a potom necháme robota vypracovať cesto. Ideálna doba hnetenia je 10 minút. Vypracované cesto potrieme olejom, dáme späť do misy, zakryjeme a necháme asi 1 hodinu kysnúť.

  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Na celé cesto rozotrieme pesto, ponecháme voľné okraje. Jednu z dlhších strán cesta prehneme do polovice plátu cesta, rovnako postupujeme aj s protiľahlou stranou. Potom cesto nakrájame na dieliky asi 1,5 cm široké.

  4. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na plát s hrúbkou asi 3 mm. Na celé cesto rozotrieme pesto, ponecháme voľné okraje. Jednu z dlhších strán cesta prehneme do polovice plátu cesta, rovnako postupujeme aj s protiľahlou stranou. Potom cesto nakrájame na dieliky asi 1,5 cm široké.

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Tip redakcie
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.