Talianska svadobná polievka

Talianska svadobná polievka

Nemusíte sa sobášiť, aby ste zistili, ako chutí talianska svadobná polievka. A nemusíte ani cestovať do Talianska. Stačí, ak si pripravíte všetky potrebné suroviny a zaujímavú polievku s malými banketkami si môžete vychutnať v pokoji aj doma.

Na banketky

  • 200 mlmlieko

  • 2 ksžĺtky

  • 100 groztopené maslo

  • 500 gpolohrubá múka

  • 1 ČLsoľ

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 1 a 1/2 ČLsušené droždie alebo 25 g čerstvé droždie

  • mak na posypanie

Na mäsové guľôčky

  • 500 gmix hovädzie a bravčové mleté mäso

  • 1 ksvajce

  • 25 gnastrúhaný parmezán

  • 3 strúčikycesnaku

  • 4 PLstrúhanka na zahustenie

  • 1 PLolivový olej na opekanie

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na polievku

  • 1 kscibuľa

  • 3 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1500 mlkurací vývar

  • 120 gkučeravý kel

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 125 gdrobné cestoviny

Postup

  1. Z ingrediencií na banketky vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme približne 90 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnako veľké časti. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. Stočíme ich do tvaru rožtekov a necháme vykysnúť. Potom ich potrieme osolenou vlažnou vodou, posypeme makom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút.

  2. Suroviny na guľôčky spoločne prepracujeme. Zo vzniknutej hmoty tvoríme guľôčky a opečieme ich na rozpálenom oleji do zlatista.

  3. Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a opečieme do mäkka. Pridáme nasekaný cesnak, orestujeme a podlejeme vývarom. Privedieme k varu, pridáme guľôčky a varíme do mäkka. Tesne pred koncom pridáme natrhaný kučeravý kel. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. Cestoviny uvaríme zvlášť al dente, precedíme, rozdelíme do misiek a zalejeme pripravenou polievkou. Podávame s banketkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.