Talianska svadobná polievka
Nemusíte sa sobášiť, aby ste zistili, ako chutí talianska svadobná polievka. A nemusíte ani cestovať do Talianska. Stačí, ak si pripravíte všetky potrebné suroviny a zaujímavú polievku s malými banketkami si môžete vychutnať v pokoji aj doma.
Na banketky
200 mlmlieko
2 ksžĺtky
100 groztopené maslo
500 gpolohrubá múka
1 ČLsoľ
1 ČLkrupicový cukor
1 a 1/2 ČLsušené droždie alebo 25 g čerstvé droždie
mak na posypanie
Na mäsové guľôčky
500 gmix hovädzie a bravčové mleté mäso
1 ksvajce
25 gnastrúhaný parmezán
3 strúčikycesnaku
4 PLstrúhanka na zahustenie
1 PLolivový olej na opekanie
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na polievku
1 kscibuľa
3 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
3 strúčikycesnaku
1500 mlkurací vývar
120 gkučeravý kel
soľ
mleté čierne korenie
125 gdrobné cestoviny
Postup
Z ingrediencií na banketky vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme približne 90 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnako veľké časti. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a rozdelíme na 8 rovnako veľkých trojuholníkov. Stočíme ich do tvaru rožtekov a necháme vykysnúť. Potom ich potrieme osolenou vlažnou vodou, posypeme makom a pečieme pri 200 °C asi 20 minút.
Suroviny na guľôčky spoločne prepracujeme. Zo vzniknutej hmoty tvoríme guľôčky a opečieme ich na rozpálenom oleji do zlatista.
Do výpeku z mäsa pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a opečieme do mäkka. Pridáme nasekaný cesnak, orestujeme a podlejeme vývarom. Privedieme k varu, pridáme guľôčky a varíme do mäkka. Tesne pred koncom pridáme natrhaný kučeravý kel. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Cestoviny uvaríme zvlášť al dente, precedíme, rozdelíme do misiek a zalejeme pripravenou polievkou. Podávame s banketkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre