Talianska zemiaková omeleta
Táto talianska zemiaková omeleta rozvonia celú kuchyňu. Pôsobí doslova ako pozvánka, takže ak chcete prekvapiť svojich blízkych s výdatnými raňajkami alebo voňavou večerou, toto je ideálny tip.
Ingrediencie
500 gzemiaky
1 ksmalá cuketa
1 kscibuľa
1 kspaprika
50 gkukurica
soľ
mleté čierne korenie
6 ksvajcia
100 mlmlieko
2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
100 gnastrúhaný tvrdý syr
2 PLolivový olej
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky ako cuketu. Cibuľu a papriku nakrájame najemno a premiešame vo veľkej mise s kukuricou, cuketou a zemiakmi. Osolíme a okoreníme.
Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Zmes nalejeme k zelenine, pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Tanier alebo formu vhodnú do mikrovlnnej rúry zľahka vymažeme olivovým olejom a zmes do nej preložíme. Na povrchu ju zarovnáme.
Mikrovlnnú rúru nastavíme na program crisp, vložíme do nej zemiakovú omeletu a pečieme 8 minút. Potom prepneme na gril a zapekáme 5 až 7 minút. Hotovú omeletu nakrájame a podávame teplú alebo aj studenú.
Pokiaľ nemáme mikrovlnnú rúru, osmažíme krátko všetku zeleninu na lyžici masla alebo oleja, osolíme ju a okoreníme. Prelejeme ju zmesou mlieka, vajec, soli a petržlenovej vňate a pečieme v elektrickej rúre pri 200 °C asi 20 až 25 minút. Potom posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme, kým nezíska zlatistú farbu. Doba prípravy v mikrovlnnej rúre je 30 minút, v elektrickej rúre je 45 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre