Talianska zemiaková omeleta

Talianska zemiaková omeleta

Táto talianska zemiaková omeleta rozvonia celú kuchyňu. Pôsobí doslova ako pozvánka, takže ak chcete prekvapiť svojich blízkych s výdatnými raňajkami alebo voňavou večerou, toto je ideálny tip.

Ingrediencie

  • 500 gzemiaky

  • 1 ksmalá cuketa

  • 1 kscibuľa

  • 1 kspaprika

  • 50 gkukurica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

  • 2 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 100 gnastrúhaný tvrdý syr

  • 2 PLolivový olej

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na rovnako tenké plátky ako cuketu. Cibuľu a papriku nakrájame najemno a premiešame vo veľkej mise s kukuricou, cuketou a zemiakmi. Osolíme a okoreníme.

  2. Vajcia rozmiešame s mliekom, osolíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Zmes nalejeme k zelenine, pridáme nastrúhaný syr a premiešame.

  3. Tanier alebo formu vhodnú do mikrovlnnej rúry zľahka vymažeme olivovým olejom a zmes do nej preložíme. Na povrchu ju zarovnáme.

  4. Mikrovlnnú rúru nastavíme na program crisp, vložíme do nej zemiakovú omeletu a pečieme 8 minút. Potom prepneme na gril a zapekáme 5 až 7 minút. Hotovú omeletu nakrájame a podávame teplú alebo aj studenú.

  5. Pokiaľ nemáme mikrovlnnú rúru, osmažíme krátko všetku zeleninu na lyžici masla alebo oleja, osolíme ju a okoreníme. Prelejeme ju zmesou mlieka, vajec, soli a petržlenovej vňate a pečieme v elektrickej rúre pri 200 °C asi 20 až 25 minút. Potom posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme, kým nezíska zlatistú farbu. Doba prípravy v mikrovlnnej rúre je 30 minút, v elektrickej rúre je 45 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.