Talianske rizoto
Vie ho pripraviť skoro každý, ale môžete povedať, že bežne doma pripravujete talianske rizoto? Ak si to chcete vyskúšať, pozrite si postup a pustite sa do varenia. Čaká na vás skvelá chuť a dokonalá krémová konzistencia.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
2 ksšalotka
200 gguľatozrnná ryža
150 mlsuché biele víno
soľ
mleté čierne korenie
1 štipkašafrán
1000 mlzeleninový vývar alebo kurací vývar
60 gmaslo
50 gnastrúhaný parmezán
12 ksveľké nelúpané krevety
1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna
2 hrsťrukola
150 gcherry paradajky
Postup
V hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a necháme ju zosklovatieť.
Pridáme ryžu a krátko ju orestujeme. Zalejeme vínom a necháme odpariť. Osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom tak, aby bola ryža ponorená. Pridáme šafrán a zvoľna varíme, pokým sa tekutina neodparí. Často miešame.
Potom prilejeme ďalšiu časť vývaru a znovu necháme odpariť. Čím dlhšie varíme, tým menšie dávky vývaru pridávame.
Keď je ryža al dente a vývar odparený, vezmeme zo sporáka a vmiešame maslo. Nakoniec primiešame parmezán. Servírujeme ozdobené sparenými krevetami, ktoré jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Doplníme rukolou, cherry paradajkami a rizoto podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre