Talianske rizoto

Talianske rizoto

Vie ho pripraviť skoro každý, ale môžete povedať, že bežne doma pripravujete talianske rizoto? Ak si to chcete vyskúšať, pozrite si postup a pustite sa do varenia. Čaká na vás skvelá chuť a dokonalá krémová konzistencia.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 2 ksšalotka

  • 200 gguľatozrnná ryža

  • 150 mlsuché biele víno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 štipkašafrán

  • 1000 mlzeleninový vývar alebo kurací vývar

  • 60 gmaslo

  • 50 gnastrúhaný parmezán

  • 12 ksveľké nelúpané krevety

  • 1/2 kscitrónová šťava z polovice citróna

  • 2 hrsťrukola

  • 150 gcherry paradajky

Postup

  1. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a necháme ju zosklovatieť.

  2. Pridáme ryžu a krátko ju orestujeme. Zalejeme vínom a necháme odpariť. Osolíme, okoreníme, zalejeme horúcim vývarom tak, aby bola ryža ponorená. Pridáme šafrán a zvoľna varíme, pokým sa tekutina neodparí. Často miešame.

  3. Potom prilejeme ďalšiu časť vývaru a znovu necháme odpariť. Čím dlhšie varíme, tým menšie dávky vývaru pridávame.

  4. Keď je ryža al dente a vývar odparený, vezmeme zo sporáka a vmiešame maslo. Nakoniec primiešame parmezán. Servírujeme ozdobené sparenými krevetami, ktoré jemne pokvapkáme citrónovou šťavou. Doplníme rukolou, cherry paradajkami a rizoto podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.