Talianske rizoto s hubami a brokolicou
Talianske rizoto s hubami a brokolicou je skvelé na obed aj na večeru. Tak ako väčšina receptov na rizoto, aj tento je jednoduchý a základom je prilievať vývar tak dlho, aby sa všetok odparili a ryža ostala krásne mäkká. Vyskúšajte verziu s hubami a brokolicou, môžete si byť istí, že vám bude chutiť.
Ingrediencie
1000 mlvývar
1 ksčervená cibuľa
4 PLolivový olej
300 gryža arborio
100 mlbiele víno
200 gbrokolica bez hlúbu
soľ
200 gčerstvé lesné huby
1 vetvičkačerstvý rozmarín
3 lístkyčerstvá šalvia
50 gmaslo
60 gparmezán
mleté čierne korenie
Postup
Vývar privedieme v hrnci privedieme k varu. Cibuľu olúpeme, nasekáme nadrobno a necháme mierne stmavnúť na oleji v hrnci.
K cibuli prisypeme ryžu a orestujeme ju. Zalejeme ju vínom. Keď sa víno odparí, začneme za stáleho miešania prilievať vývar. Ďalšiu naberačku prilievame v okamihu, keď sa predchádzajúca dávka vstrebala či vyparila. Ryžu uvaríme domäkka.
Brokolicu očistíme, rozoberieme na ružičky a podľa potreby prekrojíme na menšie kúsky. Potom ich sparíme v osolenej vriacej vode.
Huby očístíme, nakrájame na kúsky a spoločne s nasekanými bylinkami orestujeme na polovici masla. Osolíme ich a asi 10 minút podusíme.
Keď je ryža mäkká, zjemníme ju zvyšným maslom. Potom k nej nastrúhame parmezán.
Nakoniec do ryže vmiešame podusené huby a precedenú brokolicu. Všetko dochutíme soľou a korením, prehrejeme a odstavíme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre