Talianske rizoto s hubami a brokolicou

Talianske rizoto s hubami a brokolicou

Talianske rizoto s hubami a brokolicou je skvelé na obed aj na večeru. Tak ako väčšina receptov na rizoto, aj tento je jednoduchý a základom je prilievať vývar tak dlho, aby sa všetok odparili a ryža ostala krásne mäkká. Vyskúšajte verziu s hubami a brokolicou, môžete si byť istí, že vám bude chutiť.

Ingrediencie

  • 1000 mlvývar

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 PLolivový olej

  • 300 gryža arborio

  • 100 mlbiele víno

  • 200 gbrokolica bez hlúbu

  • soľ

  • 200 gčerstvé lesné huby

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 3 lístkyčerstvá šalvia

  • 50 gmaslo

  • 60 gparmezán

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Vývar privedieme v hrnci privedieme k varu. Cibuľu olúpeme, nasekáme nadrobno a necháme mierne stmavnúť na oleji v hrnci.

  2. K cibuli prisypeme ryžu a orestujeme ju. Zalejeme ju vínom. Keď sa víno odparí, začneme za stáleho miešania prilievať vývar. Ďalšiu naberačku prilievame v okamihu, keď sa predchádzajúca dávka vstrebala či vyparila. Ryžu uvaríme domäkka.

  3. Brokolicu očistíme, rozoberieme na ružičky a podľa potreby prekrojíme na menšie kúsky. Potom ich sparíme v osolenej vriacej vode.

  4. Huby očístíme, nakrájame na kúsky a spoločne s nasekanými bylinkami orestujeme na polovici masla. Osolíme ich a asi 10 minút podusíme.

  5. Keď je ryža mäkká, zjemníme ju zvyšným maslom. Potom k nej nastrúhame parmezán.

  6. Nakoniec do ryže vmiešame podusené huby a precedenú brokolicu. Všetko dochutíme soľou a korením, prehrejeme a odstavíme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.