Zdroj: Shutterstock
Tekvicová polievka
Mnohí na tekvicový prívarok nedajú dopustiť. Ako superpotravina je tekvica vynikajúca aj ako chutná polievka.
Ingrediencie
30cm tekvica
500 mlvoda
200 mlsmotana na šľahanie
soľ
korenie
1 a 1/2 PLhladká múka špaldová
Postup
Tekvicu nakrájajte na štvrtky, zbavte jadierok a šupky a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
Dajte do 1,5-litrového hrnca a zalejte 500 ml vody. Varte na miernom ohni. Osoľte.
Po desiatich minútach varenia pridajte smotanu. Opäť dosoľte, ak treba.
V troche mlieka či vody rozmiešajte múku, vlejte ju do polievky cez husté sitko, aby nevznikli hrčky. Miešajte na dne, až kým nezhustne. Ak sa vám zdá málo hustá, rozmiešajte ešte 1 ČL múky vo vode a pridajte do polievky. Vždy však vlievajte cez sitko.
Keď prejde varom (zabuble) a je dostatočne hustá, odstavte ju a podávajte. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre