Tekvicová polievka

Zdroj: Shutterstock

Tekvicová polievka

Mnohí na tekvicový prívarok nedajú dopustiť. Ako superpotravina je tekvica vynikajúca aj ako chutná polievka.

Ingrediencie

  • 30cm tekvica

  • 500 mlvoda

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • soľ

  • korenie

  • 1 a 1/2 PLhladká múka špaldová

Postup

  1. Tekvicu nakrájajte na štvrtky, zbavte jadierok a šupky a nastrúhajte na hrubom strúhadle.

  2. Dajte do 1,5-litrového hrnca a zalejte 500 ml vody. Varte na miernom ohni. Osoľte.

  3. Po desiatich minútach varenia pridajte smotanu. Opäť dosoľte, ak treba.

  4. V troche mlieka či vody rozmiešajte múku, vlejte ju do polievky cez husté sitko, aby nevznikli hrčky. Miešajte na dne, až kým nezhustne. Ak sa vám zdá málo hustá, rozmiešajte ešte 1 ČL múky vo vode a pridajte do polievky. Vždy však vlievajte cez sitko.

  5. Keď prejde varom (zabuble) a je dostatočne hustá, odstavte ju a podávajte. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.