Tekvicové rizoto s bazalkovým pestom
Pokiaľ máte radi tekvicu na rôzne spôsoby, toto rizoto si zamilujete. S bazalkovým pestom, parmezánom a rukolou je chuťovo výrazným jedlom, ktoré zasýti na obed alebo na večeru. Dajte si však záležať na výbere správnej a kvalitnej ryže, aby bol výsledok podľa očakávaní.
Ingrediencie
2 kscibuľa
1 strúčikcesnaku
1 ksmalá tekvica
4 PLolivový olej
300 gryža arborio
600 mlzeleninový vývar
Na bazalkové pesto
1 hrsťčerstvá bazalka
1 hrsťrukola
1 strúčikcesnaku
20 gorechy
soľ
mleté čierne korenie
100 mlolivový olej
Na dokončenie
30 gmaslo
80 gparmezán
čerstvá rukola na ozdobenie
Postup
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno. Tekvicu umyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstránime semienka a dlhé vnútorné vlákna. Dužinu nakrájame na drobné kúsky.
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak, tekvicu, potom pridáme ryžu a premiešame. Zalejeme vývarom a za občasného miešania necháme vyvariť. Postup opakujeme do tej doby, až zmäkne ryža, asi 15 až 20 minút.
Do mixéra dáme lístky bazalky, rukolu, strúčik cesnaku, orechy, soľ, korenie a olivový olej. Všetko rozmixujeme do hladka.
Nakoniec hotové rizoto zjemníme maslom a vmiešame pesto. Navrch posypeme strúhaným syrom a ozdobíme lístkami rukoly. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre