Tekvicové rizoto s bazalkovým pestom

Tekvicové rizoto s bazalkovým pestom

Pokiaľ máte radi tekvicu na rôzne spôsoby, toto rizoto si zamilujete. S bazalkovým pestom, parmezánom a rukolou je chuťovo výrazným jedlom, ktoré zasýti na obed alebo na večeru. Dajte si však záležať na výbere správnej a kvalitnej ryže, aby bol výsledok podľa očakávaní.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksmalá tekvica

  • 4 PLolivový olej

  • 300 gryža arborio

  • 600 mlzeleninový vývar

Na bazalkové pesto

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 1 hrsťrukola

  • 1 strúčikcesnaku

  • 20 gorechy

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 mlolivový olej

Na dokončenie

  • 30 gmaslo

  • 80 gparmezán

  • čerstvá rukola na ozdobenie

Postup

  1. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno. Tekvicu umyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstránime semienka a dlhé vnútorné vlákna. Dužinu nakrájame na drobné kúsky.

  2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak, tekvicu, potom pridáme ryžu a premiešame. Zalejeme vývarom a za občasného miešania necháme vyvariť. Postup opakujeme do tej doby, až zmäkne ryža, asi 15 až 20 minút.

  3. Do mixéra dáme lístky bazalky, rukolu, strúčik cesnaku, orechy, soľ, korenie a olivový olej. Všetko rozmixujeme do hladka.

  4. Nakoniec hotové rizoto zjemníme maslom a vmiešame pesto. Navrch posypeme strúhaným syrom a ozdobíme lístkami rukoly. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlepkové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.