Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou a so špargľou
Teľacie mäso s tuniakovou omáčkou a so špargľou je síce náročnejší recept, ale každá minúta bude stáť za to. Ak si radi vychutnávate špeciálne recepty, a nielen na špeciálne príležitosti, určite vyskúšajte pripraviť aj toto jedlo. Vaši hostia vám budú nadšene tlieskať.
Na mäso
600 gteľacie karé
250 mlsuché biele víno
1 ksbobkový list
1 ksmrkva
1 kscibuľa
2 ksmenšie stonky stonkového zeleru
3 vetvičkyčerstvá petržlenová vňať
Na tuniakovú omáčku
200 gkonzerva tuniaka v olivovom oleji
4 ks(rezy) sardely
2 ksundefined z vajce uvarených natvrdo
3 PLcitrónová šťava
3 ČLprecedené, nakladané kapary
100 mlpanenský olivový olej
majonéza
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
2 baleniešpargľa (rôzne alebo rovnaké farby, alebo mix)
citrón k servírovaniu
maslo
Postup
Mäso zviažeme kuchynským špagátom do pravidelného tvaru. Marinujeme, najlepšie cez noc, vo víne s bobkovým listom a občas prevrátime.
Mäso vyberieme, marinádu presunieme do hrnca, pridáme mrkvu, stonkový zeler, olúpanú cibuľu, petržlenovú vňať a privedieme k varu. Vložíme mäso a hneď dolejeme vriacou vodou, aby bolo tak akurát ponorené. Keď tekutina dosiahne bod varu, znížime plameň a varíme prikryté, pozvoľna si 90 minút. Odstavíme, odokryjeme a necháme vychladnúť. Medzitým očistíme a krátko sparíme špargľu. Potom ju necháme odkvapkať.
Odkvapkaného tuniaka rozmixujeme so sardelami, žĺtkami, citrónovou šťavou, kaparmi a olivovým olejom. Dochutíme majonézou, prípadne rozriedime vývarom z mäsa a osolíme, okoreníme.
Z mäsa odstránime špagát, nakrájame ho a podávame s omáčkou a špargľou ohriatou na masle. Doplnené citrónom na pokvapkanie a kaprami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre