Teľacie ragú s cibuľkami
Milovníci mäsa budú toto jedlo milovať. Teľacie ragú s cibuľkami je plné vôní a chutí, mäso je zamatovo jemné a zelenina ideálne uvarená. Všetko pripravíte v jednom hrnci a zalejete červeným vínom. Príprava síce dlhšie trvá, ale je veľmi jednoduchá. Teľacie mäso sa v jedálničku príliš často nevyskytuje a toto je ideálny spôsob, ako si ho dopriať aspoň z času na čas.
Ingrediencie
100 gšalotka
3 PLcukor
200 mlčervené víno
800 gteľacie plece
soľ a mleté čierne korenie
1 kscibuľa
150 gmrkva
60 grastlinný olej
500 mlhovädzí vývar
100 gparadajky
6 vetvičiekčerstvý rozmarín
Postup
Šalotky olúpeme a orestujeme asi 3 minúty na sucho v hrnci, pridáme cukor, minútu restujeme a zalejeme polovicou vína. Na miernom ohni varíme 15 minút.
Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu s mrkvou očistíme, cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu na kúsky.
V hrnci na oleji orestujeme za stáleho miešania mäso, asi 8 minút. Odložíme ho na bok, do hrnca vsypeme cibuľu, po 5 minútach pridáme mrkvu, zarestujeme a vrátime späť mäso. Zalejeme zvyšným vínom a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 50 minút. Priebežne polievame vývarom.
Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme k mäsu a dusíme ďalších 20 minút, osolíme a okoreníme. Mäso podávame spolu s cibuľkami a posypeme rozmarínom. Doplníme napríklad pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre