Teľacie ragú s cibuľkami

Teľacie ragú s cibuľkami

Milovníci mäsa budú toto jedlo milovať. Teľacie ragú s cibuľkami je plné vôní a chutí, mäso je zamatovo jemné a zelenina ideálne uvarená. Všetko pripravíte v jednom hrnci a zalejete červeným vínom. Príprava síce dlhšie trvá, ale je veľmi jednoduchá. Teľacie mäso sa v jedálničku príliš často nevyskytuje a toto je ideálny spôsob, ako si ho dopriať aspoň z času na čas.

Ingrediencie

  • 100 gšalotka

  • 3 PLcukor

  • 200 mlčervené víno

  • 800 gteľacie plece

  • soľ a mleté čierne korenie

  • 1 kscibuľa

  • 150 gmrkva

  • 60 grastlinný olej

  • 500 mlhovädzí vývar

  • 100 gparadajky

  • 6 vetvičiekčerstvý rozmarín

Postup

  1. Šalotky olúpeme a orestujeme asi 3 minúty na sucho v hrnci, pridáme cukor, minútu restujeme a zalejeme polovicou vína. Na miernom ohni varíme 15 minút.

  2. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu s mrkvou očistíme, cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu na kúsky.

  3. V hrnci na oleji orestujeme za stáleho miešania mäso, asi 8 minút. Odložíme ho na bok, do hrnca vsypeme cibuľu, po 5 minútach pridáme mrkvu, zarestujeme a vrátime späť mäso. Zalejeme zvyšným vínom a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 50 minút. Priebežne polievame vývarom.

  4. Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme k mäsu a dusíme ďalších 20 minút, osolíme a okoreníme. Mäso podávame spolu s cibuľkami a posypeme rozmarínom. Doplníme napríklad pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.