Teplý šalát s grilovanou zeleninou

Teplý šalát s grilovanou zeleninou

Teplý šalát s grilovanou zeleninou skrýva toľko farieb a chutí jednotlivých druhov zeleniny, že už pri pohľade naň sa vám budú zbiehať slinky. Takýto šalát je skvelý ako obed počas letných dní alebo ako jedno z jedál servírovaných počas grilovačky na čerstvom vzduchu. Pripravte ho kedykoľvek, vždy chutí perfektne.

Na šalát

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 kscuketa

  • 1 ksbaklažán

  • 2 ksparadajky

  • 1 ksjarná cibuľka na ozdobenie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • olivový olej na pokvapkanie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 strúčikycesnaku

  • čerstvý tymián (zopár vetvičiek)

  • 150 ghalloumi syr

Na dresing

  • 4 PLolivový olej

  • 1 PLbalzamikový ocot

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

Na dokončenie

  • 50 gčierne olivy

Postup

  1. Papriku, cuketu, baklažán, paradajky, jarnú cibuľku a cibuľu nakrájame na plátky. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a čerstvý tymián.

  2. Pripravenú zeleninu opečieme na grilovacej panvici z oboch strán spoločne so syrom nakrájaným na kúsky.

  3. V miske zmiešame olej, ocot, soľ, korenie a čerstvo nasekaný tymián. Vzniknutým dresingom prelejeme grilovanú zeleninu a syr halloumi.

  4. Teplý šalát ozdobíme nakrájanými olivami a nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.