Teplý šalát s grilovanou zeleninou
Teplý šalát s grilovanou zeleninou skrýva toľko farieb a chutí jednotlivých druhov zeleniny, že už pri pohľade naň sa vám budú zbiehať slinky. Takýto šalát je skvelý ako obed počas letných dní alebo ako jedno z jedál servírovaných počas grilovačky na čerstvom vzduchu. Pripravte ho kedykoľvek, vždy chutí perfektne.
Na šalát
1 ksčervená paprika
1 kscuketa
1 ksbaklažán
2 ksparadajky
1 ksjarná cibuľka na ozdobenie
1 ksčervená cibuľa
olivový olej na pokvapkanie
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčikycesnaku
čerstvý tymián (zopár vetvičiek)
150 ghalloumi syr
Na dresing
4 PLolivový olej
1 PLbalzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
3 vetvičkyčerstvý tymián
Na dokončenie
50 gčierne olivy
Postup
Papriku, cuketu, baklažán, paradajky, jarnú cibuľku a cibuľu nakrájame na plátky. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a čerstvý tymián.
Pripravenú zeleninu opečieme na grilovacej panvici z oboch strán spoločne so syrom nakrájaným na kúsky.
V miske zmiešame olej, ocot, soľ, korenie a čerstvo nasekaný tymián. Vzniknutým dresingom prelejeme grilovanú zeleninu a syr halloumi.
Teplý šalát ozdobíme nakrájanými olivami a nasekanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre