Thajská hovädzia polievka
Netvrdíme, že uvariť thajskú hovädziu polievku, bude prechádzka ružovou záhradou. Ale aby sme nedramatizovali, pôjde hlavne o veľa krájania a miešania. Ak sa necháte zlákať voňavými koreninami a ostatnými chutnými ingredienciami, získate viac ako polievku. Je to v podstate aj hlavné jedlo. Husté, sýte, výživné.
Ingrediencie
300 ghovädzie mäso (napríklad nízka roštenka)
mleté čierne korenie
1 kslimetka
1 ksmrkva
1 kscibuľa
1čerstvý zázvor (približne vo veľkosti orecha)
rastlinný olej
1/2 PLzelená kari pasta
1 ČLkurkuma
2 strúčikycesnaku
2 PLsekané sterilizované paradajky
1 PLtrstinový cukor
1/2 PLrybia omáčka
1 PLsójová omáčka
1000 mlhovädzí vývar
150 mlkokosové mlieko
1/2 kskarfiol
2 kspak choi kapusta
1 kscitrónová tráva
1/2 kspór
soľ
sezamové semienka
2 kschilli papričky
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, nakrájame na tenké kúsky veľkosti sústa, okoreníme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky a zázvor na tenké plátky.
V hrnci na oleji orestujeme do zlatista cibuľu, pridáme kari pastu, kurkumu, nasekaný cesnak, mrkvu. Pridáme paradajky, cukor, zalejeme rybou omáčkou, sójovou omáčkou a vývarom. Varíme približne 30 minút, primiešame kokosové mlieko a rozmixujeme do hladka. Dochutíme sójovou omáčkou.
Na rozpálenom oleji orestujeme v hrnci kúsky karfiolu, pak choi, citrónovú trávu, zalejeme rozmixovanou polievkou a asi 15 minút na miernom ohni varíme. Na posledných 5 minút pridáme nakrájané kúsky mäsa, pór a spoločne dovaríme. Podľa chuti dosolíme.
Do hotovej polievky pridáme nasucho opražené sezamové semienka, limetkovú šťavu a nakrájané kúsky chilli. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre