Torta s čajom Earl Grey a čučoriedkami

Torta s čajom Earl Grey a čučoriedkami

S týmto dezertom vám nuda v kuchyni určite nehrozí. Torta s čajom Earl Grey a čučoriedkami uspokojí vaše chute na sladké, ale aj záujem o nevšedné dezerty. Je to svieža torta, ktorá si určite získa veľa fanúšikov. Earl Grey je čierny čaj obohatený o bergamotovú silicu a v minulosti sa jeho pitie spájalo najmä s členmi britskej kráľovskej rodiny a šľachty. Dnes si ho pokojne môžeme vychutnať všetci a aj v podobe takejto výnimočnej sladkosti.

Na cesto

  • 100 mlmlieko

  • 4 vreckáčaj Earl Grey

  • 200 gmaslo

  • 200 gkrupicový cukor

  • 4 ksvajcia

  • 100 gmandľová múka

  • 150 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

Na čajový rozvar

  • 150 mlvoda

  • 2 vreckáčaj Earl Grey

  • 100 gkrupicový cukor

Na náplň

  • 200 gčučoriedkový džem

  • 100 gmaslo

  • 250 gčučoriedky

Postup

  1. Mlieko zahrejeme takmer k bodu varu a pridáme do neho čajové vrecká. Necháme asi 5 minút lúhovať, potom ich vyberieme a vytlačíme šťavu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Potom vmiešame obe múky preosiate s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame odvar z mlieka. Hotové cesto nalejeme do dvoch tortových foriem s priemerom 12 až 14 cm.

  2. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 35 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí prekrojíme na polovice. Horúcou vodou zalejeme vrecká čaju na rozvar a necháme lúhovať 5 minút. Potom vrecká vyberieme a čaj zvaríme s cukrom.

  3. Každé cesto zlepíme štvrtinou džemu a horný korpus polejeme štvrtinou čajového rozvaru. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným čajovým rozvarom do peny a krémom potrieme strany torty. Povrch potrieme zvyšným džemom a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.