Torta s čajom Earl Grey a čučoriedkami
S týmto dezertom vám nuda v kuchyni určite nehrozí. Torta s čajom Earl Grey a čučoriedkami uspokojí vaše chute na sladké, ale aj záujem o nevšedné dezerty. Je to svieža torta, ktorá si určite získa veľa fanúšikov. Earl Grey je čierny čaj obohatený o bergamotovú silicu a v minulosti sa jeho pitie spájalo najmä s členmi britskej kráľovskej rodiny a šľachty. Dnes si ho pokojne môžeme vychutnať všetci a aj v podobe takejto výnimočnej sladkosti.
Na cesto
100 mlmlieko
4 vreckáčaj Earl Grey
200 gmaslo
200 gkrupicový cukor
4 ksvajcia
100 gmandľová múka
150 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na čajový rozvar
150 mlvoda
2 vreckáčaj Earl Grey
100 gkrupicový cukor
Na náplň
200 gčučoriedkový džem
100 gmaslo
250 gčučoriedky
Postup
Mlieko zahrejeme takmer k bodu varu a pridáme do neho čajové vrecká. Necháme asi 5 minút lúhovať, potom ich vyberieme a vytlačíme šťavu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Potom vmiešame obe múky preosiate s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame odvar z mlieka. Hotové cesto nalejeme do dvoch tortových foriem s priemerom 12 až 14 cm.
Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 35 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť a potom vyklopíme na kovovú mriežku. Po vychladnutí prekrojíme na polovice. Horúcou vodou zalejeme vrecká čaju na rozvar a necháme lúhovať 5 minút. Potom vrecká vyberieme a čaj zvaríme s cukrom.
Každé cesto zlepíme štvrtinou džemu a horný korpus polejeme štvrtinou čajového rozvaru. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným čajovým rozvarom do peny a krémom potrieme strany torty. Povrch potrieme zvyšným džemom a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre