Torta s čokoládou a whisky
Torta s čokoládou a whisky zmizne zo stola ako blesk. Vynikajúca chuť je podčiarknutá marhuľovým džemom zmiešaným s whisky a ľahkým tvarohovo-smotanovým krémom. Je jednoduchá na prípravu a napriek tomu, keď sa pohráte s jej zdobením, dokážete z nej vytvoriť luxusné cukrárske dielo. Na jazyku vám zostane po nej len pocit vláčnosti a jemnosti.
Na korpus
6 ksvajcia
160 gkrupicový cukor
200 ghladká múka
40 gkakao
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
Na náplň
150 gmarhuľový džem
50 mlwhisky
250 gmäkký tučný tvaroh alebo mascarpone
150 gpráškový cukor
350 ml40 % smotana na šľahanie
Na polevu
50 ml33 % smotana na šľahanie
100 gčokoláda
100 gmaliny
práškový cukor
Postup
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do peny. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh. Obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom.
Hotové cesto naplníme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri 1610 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme. Po úplnom vychladnutí prekrojíme vodorovne na 3 diely.
Džem zmiešame s whisky. Spodný diel korpusu potrieme polovicou ochuteného džemu. Tvaroh zmiešame s cukrom a smotanou vyšľahanou na pevnú šľahačku. Na spodný diel korpusu rozotrieme tretinu krému, položíme druhý diel korpusu, potrieme ho zvyšným džemom a náplňou. Na povrch položíme tretí diel korpusu.
Celú tortu potrieme zvyšným krémom a uložíme do chladničky cez noc stuhnúť. Smotanu privedieme takmer k varu a odstavíme. Pridáme na drobné kúsky nakrájanú čokoládu a necháme ju rozpustiť.
Povrch stuhnutej torty potrieme čokoládovou polevou. Po stuhnutí polevy ozdobíme malinami a pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre