Tradičné fašiangové fánky
Tradičné fašiangové fánky sú neodmysliteľnou súčasťou osláv prechodného obdobia medzi zimou a jarou. Sladké, vysmažené, obalené v cukre a dokonale chrumkavé fánky zvládnu pripraviť aj začiatočníci. Vyskúšajte, z taniera miznú rýchlosťou blesku a najlepšie chutia teplé.
Na cesto
250 ghladká múka
50 gzmäknuté maslo
1 ksvajce
1 PLpráškový cukor
2 PLrum
3 PLmlieko
1 štipkasoľ
Na dokončenie
rastlinný olej na smaženie
práškový cukor na obaľovanie
Postup
Všetky suroviny na doske spracujeme na cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky. Uprostred každého obdĺžnika urobíme zárez od dlhších rohov. Konce pretiahneme na druhú stranu a takto pokračujeme so všetkými kúskami.
Na panvici rozohrejeme olej a kúsky cesta smažíme, kým nezískajú zlatistú farbu.
Hotové fánky vyberieme dierovanou naberačkou a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Teplé obalíme s práškovom cukre a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre