Tradičné fašiangové fánky

Tradičné fašiangové fánky

Tradičné fašiangové fánky sú neodmysliteľnou súčasťou osláv prechodného obdobia medzi zimou a jarou. Sladké, vysmažené, obalené v cukre a dokonale chrumkavé fánky zvládnu pripraviť aj začiatočníci. Vyskúšajte, z taniera miznú rýchlosťou blesku a najlepšie chutia teplé.

Na cesto

  • 250 ghladká múka

  • 50 gzmäknuté maslo

  • 1 ksvajce

  • 1 PLpráškový cukor

  • 2 PLrum

  • 3 PLmlieko

  • 1 štipkasoľ

Na dokončenie

  • rastlinný olej na smaženie

  • práškový cukor na obaľovanie

Postup

  1. Všetky suroviny na doske spracujeme na cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky. Uprostred každého obdĺžnika urobíme zárez od dlhších rohov. Konce pretiahneme na druhú stranu a takto pokračujeme so všetkými kúskami.

  2. Na panvici rozohrejeme olej a kúsky cesta smažíme, kým nezískajú zlatistú farbu.

  3. Hotové fánky vyberieme dierovanou naberačkou a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Teplé obalíme s práškovom cukre a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Dezerty
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.