Trojfarebná bábovka s kávou a kakaom
Aj obyčajnú bábovku môžete povýšiť na luxusný zážitok. Napríklad jedno cesto ochutíte tromi rôznymi spôsobmi a vytvoríte krásne zafarbenie aj dizajn. O jej hebkosť sa postará jogurt a vďaka skvelej chuti sa stane vaším obľúbeným rodinným receptom.
Ingrediencie
4 ksvajcia
200 gpráškový cukor + na dokončenie
1 balenievanilkový cukor
150 mlrastlinný olej + na vymazanie formy
1 PLnastrúhaná citrónová kôra
150 mlgrécky jogurt
280 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
polohrubá múka na vysypanie formy
1 hrnčeksilné espresso
1 PLkukuričný škrob
20 gkakao
4 PLmlieko
Postup
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom za stáleho miešania prilievame olej. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom do tuha a vmiešame do žĺtkovej peny. Potom vmiešame citrónovú kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto rozdelíme na tri diely. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Do formy nalejeme 1 diel svetlého cesta. Do druhého dielu vmiešame kávu a kukuričný škrob. Nalejeme do formy na prvé cesto.
Do tretieho dielu cesta vmiešame kakao a mlieko a vylejeme ho do formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre