Trojfarebná bábovka s kávou a kakaom

Trojfarebná bábovka s kávou a kakaom

Aj obyčajnú bábovku môžete povýšiť na luxusný zážitok. Napríklad jedno cesto ochutíte tromi rôznymi spôsobmi a vytvoríte krásne zafarbenie aj dizajn. O jej hebkosť sa postará jogurt a vďaka skvelej chuti sa stane vaším obľúbeným rodinným receptom.

Ingrediencie

  • 4 ksvajcia

  • 200 gpráškový cukor + na dokončenie

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 150 mlrastlinný olej + na vymazanie formy

  • 1 PLnastrúhaná citrónová kôra

  • 150 mlgrécky jogurt

  • 280 ghladká múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • polohrubá múka na vysypanie formy

  • 1 hrnčeksilné espresso

  • 1 PLkukuričný škrob

  • 20 gkakao

  • 4 PLmlieko

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a vanilkovým cukrom do hustej peny. Potom za stáleho miešania prilievame olej. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom do tuha a vmiešame do žĺtkovej peny. Potom vmiešame citrónovú kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom.

  2. Cesto rozdelíme na tri diely. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Do formy nalejeme 1 diel svetlého cesta. Do druhého dielu vmiešame kávu a kukuričný škrob. Nalejeme do formy na prvé cesto.

  3. Do tretieho dielu cesta vmiešame kakao a mlieko a vylejeme ho do formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 50 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.