Tropická zmrzlinová torta

Tropická zmrzlinová torta

Tropická zmrzlinová torta preverí vaše cukrárske zručnosti na maximum. Jej príprava určite nie je z kategórie s názvom nenáročné dezerty, ale vynaložené úsilie a čas sa vám vrátia aj s úrokmi. Možno to bude po dlhšom váhaní, ak sa rozhodnete ju pripraviť, ale určite to bude stáť za to. Tropická chuť je v každom kúsku torty a mango, nektárinky a marakujový džús v spojení s vanilkovými strukmi sú tým pravým letným potešením.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 80 gkrupicový cukor

  • 90 ghladká múka

  • 2 PLolej

  • 1 ČLvanilkový extrakt

Na vanilkovú zmrzlinu

  • 2 ksvanilkový struk

  • 4 ksžĺtky

  • 100 gkrupicový cukor

  • 250 mlplnotučné mlieko

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 250 gmascarpone

Na omáčku

  • 200 mlmarakujový džús

  • 1 ČLkukuričný škrob

Na dokončenie

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • nektárinky

  • mango

  • pražené kokosové lupienky

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, do ktorého zašľaháme žĺtky a vanilku. Pridáme preosiatu múku a nakoniec 2 lyžice oleja. Cesto dáme do formy a pečieme pri 170 °C asi 25 minút do zlatista. Vychladnutý korpus jedenkrát vodorovne prekrojíme.

  2. Vanilkové struky prerežeme a vyškriabeme semienka, ktoré dáme spolu so žĺtkami a cukrom do väčšej misy. Do hrnca nalejeme mlieko, smotanu a pridáme zvyšné časti vanilkových strukov. Na miernom ohni privedieme k varu, potom oheň stiahneme a za stáleho miešania varíme asi 5 minút. Odstavíme z variča a necháme lúhovať 20 minút.

  3. Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Po vylúhovaní struky vyberieme a mlieko opäť privedieme k varu. Teplé mlieko za stáleho miešania prilievame k žĺtkovej pene, celú zmes prelejeme do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  4. Zmes precedíme do misy, zakryjeme fóliou, ktorú pritlačíme na povrch a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom ju na 3 až 4 hodiny dáme vychladiť do chladničky a až potom primiešame mascarpone. Všetko nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a dáme do mrazničky. Po 30 až 60 minútach vyberieme z mrazničky a pokým je po obvode a na dne zmrznutá, preložíme ju do mixéra a rozmixujeme do hladka. Zmes vrátime do uzatvárateľnej nádoby a necháme ju opäť stuhnúť. Zmrzlinu premixujeme ešte 3-krát.

  5. Po poslednom mixovaní dáme časť korpusu do cukrárskej formy, nanesieme polovicu zmrzliny, priklopíme druhým korpusom a nanesieme zvyšnú zmrzlinu. Zakryjeme fóliou a uložíme minimálne na 1 hodinu do mrazničky. Na omáčku rozmiešame džús so škrobom, privedieme k varu a varíme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Tesne pred podávaním ozdobíme tortu plátkami nektáriniek, manga, posypeme kokosovými lupienkami a zalejeme omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.