Údené mäso s kapustou a zemiakovými šiškami
Plátok údeného mäsa si môžete pokojne vychutnať aj s krajcom chleba. Garantujeme vám však, že s kapustovou prílohou a smaženými kúskami zemiakového cesta to bude oveľa väčšia dobrota.
Ingrediencie
300 gvarené zemiaky
120 ghrubá múka
1 ksvajce
soľ
2 PLrastlinný olej
200 gbiela kyslá kapusta
1 kscibuľa
1 štipkacukor
ocot (trochu podľa chuti)
400 gvarené údené mäso
jarná cibuľka
Postup
Varené zemiaky v šupke olúpeme, nastrúhame na jemno a zmiešame s múkou a vajcom, osolíme. Vypracujeme cesto, nakrájame ho na kúsky a v dlaniach formujeme kúsky, ktoré opečieme na panvici na oleji do zlatista.
Kapustu podusíme na nakrájanej cibuľke, dochutíme soľou, cukrom a octom.
Mäso nakrájame na plátky a opečieme na panvici do zlatista. Podávame spoločne s kapustou, šiškami, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre