Údené mäso s kapustou a zemiakovými šiškami

Údené mäso s kapustou a zemiakovými šiškami

Plátok údeného mäsa si môžete pokojne vychutnať aj s krajcom chleba. Garantujeme vám však, že s kapustovou prílohou a smaženými kúskami zemiakového cesta to bude oveľa väčšia dobrota.

Ingrediencie

  • 300 gvarené zemiaky

  • 120 ghrubá múka

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • 2 PLrastlinný olej

  • 200 gbiela kyslá kapusta

  • 1 kscibuľa

  • 1 štipkacukor

  • ocot (trochu podľa chuti)

  • 400 gvarené údené mäso

  • jarná cibuľka

Postup

  1. Varené zemiaky v šupke olúpeme, nastrúhame na jemno a zmiešame s múkou a vajcom, osolíme. Vypracujeme cesto, nakrájame ho na kúsky a v dlaniach formujeme kúsky, ktoré opečieme na panvici na oleji do zlatista.

  2. Kapustu podusíme na nakrájanej cibuľke, dochutíme soľou, cukrom a octom.

  3. Mäso nakrájame na plátky a opečieme na panvici do zlatista. Podávame spoločne s kapustou, šiškami, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.