Údené mäso zapečené v chlebovom ceste
Údené mäso zapečené v chlebovom ceste je tradičným spôsobom, ako si pripraviť mäso na Veľkú noc. Údené plece však musí byť uvarené a až potom sa zabalí do cesta. To môžete použiť hotové alebo si vyrobiť vlastné, jednoducho také, ktoré vám bude viac vyhovovať.
Ingrediencie
600 gúdené plece
500 gzmes na rascový chlieb
4 PLolej
hladká múka na posypanie
Postup
Údené plece uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. V mise rozmiešame chlebovú zmes so 400 ml vlažnej vody a rukami vypracujeme cesto. Podľa návodu na obale ho necháme pri izbovej teplote kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske a zabalíme do neho údené plece. Bochník vložíme do formy vymazanej olejom, povrch posypeme hladkou múkou a necháme pod utierkou ešte hodinu kysnúť.
Rúru rozohrejeme na 190 °C, vložíme do nej formu a pečieme 50 až 60 minút. Chlieb vyklopíme z formy a necháme ho na mriežke celkom vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre