Údené mäso zapečené v chlebovom ceste

Údené mäso zapečené v chlebovom ceste

Údené mäso zapečené v chlebovom ceste je tradičným spôsobom, ako si pripraviť mäso na Veľkú noc. Údené plece však musí byť uvarené a až potom sa zabalí do cesta. To môžete použiť hotové alebo si vyrobiť vlastné, jednoducho také, ktoré vám bude viac vyhovovať.

Ingrediencie

  • 600 gúdené plece

  • 500 gzmes na rascový chlieb

  • 4 PLolej

  • hladká múka na posypanie

Postup

  1. Údené plece uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. V mise rozmiešame chlebovú zmes so 400 ml vlažnej vody a rukami vypracujeme cesto. Podľa návodu na obale ho necháme pri izbovej teplote kysnúť.

  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske a zabalíme do neho údené plece. Bochník vložíme do formy vymazanej olejom, povrch posypeme hladkou múkou a necháme pod utierkou ešte hodinu kysnúť.

  3. Rúru rozohrejeme na 190 °C, vložíme do nej formu a pečieme 50 až 60 minút. Chlieb vyklopíme z formy a necháme ho na mriežke celkom vychladnúť. Potom ho nakrájame na plátky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.