Uhorkovo-melónové gazpacho

Uhorkovo-melónové gazpacho

Na prvý pohľad by ste možno očakávali, že vám servírujú špenátovú polievku. Špenát síce v tejto polievke nájdete, ale oveľa dôležitejšie je, že je z uhorky a melónu.To sú pravé letné chute, vďaka ktorým si uhorkovo-melónové gazpacho najlepšie vychutnáte vychladené.

Ingrediencie

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 1 ksžltý melón

  • 200 gčerstvý špenát (listy)

  • 30 gčerstvý koriander

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 ksčervenej chilli papričky

  • 1 kslimetka

  • olivový olej na pokvapkanie

Postup

  1. Uhorku a polovicu melóna olúpeme a dužinu nakrájame na menšie kocky. Všetko spoločne s umytým špenátom a koriandrom dáme do mixéra.

  2. Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie a chilli papričku. Rozmixujeme do hladkej a krémovej konzistencie. Hotovú polievku ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Dochutíme čerstvou limetkovou šťavou a prípadne ešte osolíme.

  3. Polievku necháme vychladiť v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým pomocou ozdobného vykrajovača vytvoríme melónové guľôčky. Gazpacho pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a doplníme guľôčkami melóna. Môžeme ešte dozdobiť zeleninovými klíčkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.