Uhorkovo-melónové gazpacho
Na prvý pohľad by ste možno očakávali, že vám servírujú špenátovú polievku. Špenát síce v tejto polievke nájdete, ale oveľa dôležitejšie je, že je z uhorky a melónu.To sú pravé letné chute, vďaka ktorým si uhorkovo-melónové gazpacho najlepšie vychutnáte vychladené.
Ingrediencie
1 ksšalátová uhorka
1 ksžltý melón
200 gčerstvý špenát (listy)
30 gčerstvý koriander
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 ksčervenej chilli papričky
1 kslimetka
olivový olej na pokvapkanie
Postup
Uhorku a polovicu melóna olúpeme a dužinu nakrájame na menšie kocky. Všetko spoločne s umytým špenátom a koriandrom dáme do mixéra.
Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie a chilli papričku. Rozmixujeme do hladkej a krémovej konzistencie. Hotovú polievku ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Dochutíme čerstvou limetkovou šťavou a prípadne ešte osolíme.
Polievku necháme vychladiť v chladničke aspoň 30 minút. Medzitým pomocou ozdobného vykrajovača vytvoríme melónové guľôčky. Gazpacho pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a doplníme guľôčkami melóna. Môžeme ešte dozdobiť zeleninovými klíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre