Vajíčkové ragú s brokolicou
Ak máte radi zaujímavé recepty, vajíčkové ragú s brokolicou k nim patrí jednoznačne. Ragú je typ jedla, ktoré sa spája s mäsom a dusenou zeleninou a je charakteristické pomalým dusením. V tomto prípade však nebude potrebná dlhá príprava, o to viac sa budete môcť tešiť na výsledok.
Ingrediencie
50 gmaslo
75 ghladká múka
250 mlmlieko
50 mlsmotana na varenie
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLcukor
ocot
4 ksvajcia
150 gbrokolica
4 plátkyslanina
600 gpečené zemiaky
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Maslo rozpustíme, pridáme múku, orestujeme a vzniknutú zásmažku zalejeme mliekom, dôkladne premiešame. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme cukor s octom.
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme ich. Brokolicu očistíme a krátko povaríme v horúcej vode do polomäkka. Schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.
Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici, kým nezíska zlatistú farbu. Na tanier uložíme prepolené vajcia, kúsky brokolice, prelejeme omáčkou a posypeme slaninou. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre