Vajíčkové ragú s brokolicou

Vajíčkové ragú s brokolicou

Ak máte radi zaujímavé recepty, vajíčkové ragú s brokolicou k nim patrí jednoznačne. Ragú je typ jedla, ktoré sa spája s mäsom a dusenou zeleninou a je charakteristické pomalým dusením. V tomto prípade však nebude potrebná dlhá príprava, o to viac sa budete môcť tešiť na výsledok.

Ingrediencie

  • 50 gmaslo

  • 75 ghladká múka

  • 250 mlmlieko

  • 50 mlsmotana na varenie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLcukor

  • ocot

  • 4 ksvajcia

  • 150 gbrokolica

  • 4 plátkyslanina

  • 600 gpečené zemiaky

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Maslo rozpustíme, pridáme múku, orestujeme a vzniknutú zásmažku zalejeme mliekom, dôkladne premiešame. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, primiešame smotanu, osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme cukor s octom.

  2. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme ich. Brokolicu očistíme a krátko povaríme v horúcej vode do polomäkka. Schladíme v studenej vode a necháme odkvapkať.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici, kým nezíska zlatistú farbu. Na tanier uložíme prepolené vajcia, kúsky brokolice, prelejeme omáčkou a posypeme slaninou. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.