Vanilková smotanová zmrzlina
Keď budete servírovať túto dobrotu, asi nikto nebude veriť, že domáca vanilková smotanová zmrzlina nepochádza zo zmrzlinárne. Takéto krásne vyzerajúce, mrazivé potešenie si môžete pripraviť kedykoľvek. Nepotrebujete nič špeciálne iba trocha trpezlivosti pri mrazení.
Ingrediencie
4 ksžĺtky
2 PLmed
150 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
50 gsušené mlieko
250 ml33 % smotana na šľahanie
50 ghorká čokoláda
mandľové plátky na posypanie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s medom, 50 g cukru a vanilkovým cukrom v horúcom vodnom kúpeli do hustej peny. Zvyšný cukor zvaríme s 200 ml vody a sušeným mliekom. Necháme mierne vychladnúť a zmiešame so žĺtkovou penou.
Smotanu nahrejeme na 40 °C a zmiešame so žĺtkovou hmotou. Zmesou naplníme kovovú misku a dáme ju do mrazničky na 2 hodiny. Počas mrazenia niekoľkokrát premiešame.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Keď je zmrzlina v polotuhom stave, preložíme polovicu z nej do porcelánovej misky s veľkosťou 20 x 20 cm.
Na povrch nalejeme dve tretiny čokolády. Zvyšnú zmrzlinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a ozdobne nastriekame na povrch. Ozdobíme čokoládou, posypeme mandľami a necháme mraziť 4 hodiny. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre