Vanilková smotanová zmrzlina

Vanilková smotanová zmrzlina

Keď budete servírovať túto dobrotu, asi nikto nebude veriť, že domáca vanilková smotanová zmrzlina nepochádza zo zmrzlinárne. Takéto krásne vyzerajúce, mrazivé potešenie si môžete pripraviť kedykoľvek. Nepotrebujete nič špeciálne iba trocha trpezlivosti pri mrazení.

Ingrediencie

  • 4 ksžĺtky

  • 2 PLmed

  • 150 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 50 gsušené mlieko

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 50 ghorká čokoláda

  • mandľové plátky na posypanie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s medom, 50 g cukru a vanilkovým cukrom v horúcom vodnom kúpeli do hustej peny. Zvyšný cukor zvaríme s 200 ml vody a sušeným mliekom. Necháme mierne vychladnúť a zmiešame so žĺtkovou penou.

  2. Smotanu nahrejeme na 40 °C a zmiešame so žĺtkovou hmotou. Zmesou naplníme kovovú misku a dáme ju do mrazničky na 2 hodiny. Počas mrazenia niekoľkokrát premiešame.

  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Keď je zmrzlina v polotuhom stave, preložíme polovicu z nej do porcelánovej misky s veľkosťou 20 x 20 cm.

  4. Na povrch nalejeme dve tretiny čokolády. Zvyšnú zmrzlinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a ozdobne nastriekame na povrch. Ozdobíme čokoládou, posypeme mandľami a necháme mraziť 4 hodiny. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.