Vanilkové rizoto s ovocím

Vanilkové rizoto s ovocím

Sladké vanilkové rizoto s ovocím si obľúbia všetci a okamžite. Niekto ako hlavné jedlo a niekto ako sladkú bodku za celým menu. Nech si zvolíte ktorýkoľvek spôsob, o skvelú chuť nemusíte mať obavu. Popustite uzdu kreativite a použite napríklad iné ovocie alebo rizoto doplňte mandľami či kakaom.

Ingrediencie

  • 200 gmarhule

  • 200 gbroskyne

  • 200 gryža Arborio

  • 50 gmaslo

  • 500 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 1 ksvanilkový struk

  • 60 gkrupicový cukor

  • 100 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Marhule a broskyne očistíme, prekrojíme na polovice, vyberieme kôstky a nakrájame na drobné kúsky.

  2. Ryžu prepláchneme vodou. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom ryžu. Zalejeme mliekom, pridáme soľ, dreň z vanilkového struku aj celý struk. Pozvoľna varíme asi 30 minút domäkka.

  3. Pred koncom varenia vyberieme struk, vmiešame cukor, smotanu a polovicu očisteného ovocia a ešte krátko povaríme. Rizoto rozdelíme na taniere, doplníme zvyšným ovocím a zdobíme mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Raňajky
Hlavné jedlá
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.