Vanilkové rizoto s ovocím
Sladké vanilkové rizoto s ovocím si obľúbia všetci a okamžite. Niekto ako hlavné jedlo a niekto ako sladkú bodku za celým menu. Nech si zvolíte ktorýkoľvek spôsob, o skvelú chuť nemusíte mať obavu. Popustite uzdu kreativite a použite napríklad iné ovocie alebo rizoto doplňte mandľami či kakaom.
Ingrediencie
200 gmarhule
200 gbroskyne
200 gryža Arborio
50 gmaslo
500 mlmlieko
1 štipkasoľ
1 ksvanilkový struk
60 gkrupicový cukor
100 mlsmotana na varenie
Postup
Marhule a broskyne očistíme, prekrojíme na polovice, vyberieme kôstky a nakrájame na drobné kúsky.
Ryžu prepláchneme vodou. V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom ryžu. Zalejeme mliekom, pridáme soľ, dreň z vanilkového struku aj celý struk. Pozvoľna varíme asi 30 minút domäkka.
Pred koncom varenia vyberieme struk, vmiešame cukor, smotanu a polovicu očisteného ovocia a ešte krátko povaríme. Rizoto rozdelíme na taniere, doplníme zvyšným ovocím a zdobíme mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre