Varené víno ako glögg

Varené víno ako glögg

Párty roka si zaslúži ten správny nápoj, napríklad varené víno ako glögg. Hrejivý nápoj s chuťou a vôňou korenín ukrýva jednu špecialitu, ktorou sú celé mandle. Tradičný škandinávsky nápoj je na zimu to pravé a určite aj na silvestrovskú oslavu.

Ingrediencie

  • 750 mlčervené víno

  • 100 gkrupicový cukor

  • 4 kscelý klinček

  • 4 kshviezdička badián

  • 4 kscelá škorica

  • 160 mlrum

  • 1 kscitrón

  • 50 gmandle

Postup

  1. Do hrnca nalejeme víno, prisypeme cukor a korenie. Pozvoľna zahrievame, pokým sa cukor nerozpustí.

  2. Potom prilejeme rum a vytlačenú šťavu z citróna, premiešame a odstavíme z ohňa.

  3. Horúci nápoj rozdelíme do hrnčekov, doplníme mandľami a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nápoje
Tip redakcie
Švédsko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.