Varené víno ako glögg
Párty roka si zaslúži ten správny nápoj, napríklad varené víno ako glögg. Hrejivý nápoj s chuťou a vôňou korenín ukrýva jednu špecialitu, ktorou sú celé mandle. Tradičný škandinávsky nápoj je na zimu to pravé a určite aj na silvestrovskú oslavu.
Ingrediencie
750 mlčervené víno
100 gkrupicový cukor
4 kscelý klinček
4 kshviezdička badián
4 kscelá škorica
160 mlrum
1 kscitrón
50 gmandle
Postup
Do hrnca nalejeme víno, prisypeme cukor a korenie. Pozvoľna zahrievame, pokým sa cukor nerozpustí.
Potom prilejeme rum a vytlačenú šťavu z citróna, premiešame a odstavíme z ohňa.
Horúci nápoj rozdelíme do hrnčekov, doplníme mandľami a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre