Veľkonočná polievka s údeným mäsom a chrenom

Veľkonočná polievka s údeným mäsom a chrenom

Veľkonočná polievka s údeným mäsom a chrenom obsahuje všetky typické suroviny, ktoré k našim sviatkom jednoducho patria. Vyskúšajte si pripraviť tento recept, ktorý spestrí sviatočné menu. Hoci nejde o bežnú polievku, nájdete v nej všetky overené chute.

Ingrediencie

  • 300 gúdené mäso

  • 1 kspikantná klobása

  • 1 ksväčšia cibuľa

  • 4 ksvajcia

  • 100 mlsmotana na šľahanie

  • 3 PLhladká múka

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • strúhaný chren na dokončenie

  • žerucha na ozdobenie

Postup

  1. V 1000 ml vody uvaríme údené mäso, klobásu a olúpanú cibuľu. Potom mäso i klobásu vyberieme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Rozdelíme do 4 tanierov a do každého pridáme 2 olúpané a prepolené uvarené vajcia natvrdo.

  2. Vývar precedíme, následne ho privedieme znovu k varu, postupne do neho zašľaháme smotanu premiešanú s múkou a mletou paprikou. Necháme povariť asi 10 minút.

  3. Potom polievku odstavíme, vmiešame do nej zvyšné žĺtky, osolíme a okoreníme ju. Rozdelíme ich do pripravených tanierov a každú porciu ozdobíme čerstvo nastrúhaným chrenom a žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.