Veľkonočná polievka s údeným mäsom a chrenom
Veľkonočná polievka s údeným mäsom a chrenom obsahuje všetky typické suroviny, ktoré k našim sviatkom jednoducho patria. Vyskúšajte si pripraviť tento recept, ktorý spestrí sviatočné menu. Hoci nejde o bežnú polievku, nájdete v nej všetky overené chute.
Ingrediencie
300 gúdené mäso
1 kspikantná klobása
1 ksväčšia cibuľa
4 ksvajcia
100 mlsmotana na šľahanie
3 PLhladká múka
1 ČLmletá červená sladká paprika
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
strúhaný chren na dokončenie
žerucha na ozdobenie
Postup
V 1000 ml vody uvaríme údené mäso, klobásu a olúpanú cibuľu. Potom mäso i klobásu vyberieme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Rozdelíme do 4 tanierov a do každého pridáme 2 olúpané a prepolené uvarené vajcia natvrdo.
Vývar precedíme, následne ho privedieme znovu k varu, postupne do neho zašľaháme smotanu premiešanú s múkou a mletou paprikou. Necháme povariť asi 10 minút.
Potom polievku odstavíme, vmiešame do nej zvyšné žĺtky, osolíme a okoreníme ju. Rozdelíme ich do pripravených tanierov a každú porciu ozdobíme čerstvo nastrúhaným chrenom a žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre