Vianočná rybacia polievka
Kedy inokedy si ju môžete dopriať dosýta, ak nie na Vianoce. Budete potrebovať kapra a zvyšky z neho a ten sa najjednoduchšie zháňa práve pred sviatkami. Vianočná rybacia polievka by na štedrovečernom stole nemala chýbať, tak vyskúšajte ako chutí táto.
Ingrediencie
1 kskapor (kostra z 1 kapra)
400 gkapor (odrezky)
1 kskapor (hlava z 1 kapra)
1 kscibuľa
2 ksmrkva
2 kspetržlen
1/2 kszeler
5 guľôčokcelé čierne korenie
5 guľôčoknové korenie
2 ksbobkový list
2 vetvičkyligurček
soľ podľa chuti
1 ksšalotka
2 PLmaslo
3 PLhladká múka
mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipkamletý muškátový oriešok
100 gikry a mlieč
6 plátkovtoastový chlieb
Postup
Do hrnca vložíme kostru kapra, odrezky a hlavu bez žiabrov, aby polievka nebola horká. Pridáme tiež olúpanú cibuľu, 1 mrkvu, 1 petržlen, zeler, korenie a ligurček. Zalejeme studenou vodou asi 2 cm nad zeleninu, osolíme a privedieme k varu. Potom odstránime penu, zmiernime plameň a varíme asi 20 minút.
Zvyšnú mrkvu a petržlen olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Olúpanú šalotku nakrájame najemno. Na rozohriatom masle orestujeme šalotku, mrkvu, petržlen do zlatista. Vmiešame múku, aby nám vznikla zásmažka.
Rybí vývar scedíme, premiešame, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, pridáme ikry a mlieč a 5 minút povaríme.
Toastový chlieb nakrájame na trojuholníčky, rozložíme ich na plech a opekáme vo vyhriatej rúre pri 140 °C asi 5 minút. Medzitým oberieme z hlavy uvarené mäso a vrátime ho do polievky. Podávame s pečenými chlebmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre