Vínová klobása s hrachovou kašou a zeleným hráškom
Doprajte si trochu nezvyčajný, ale mimoriadne chutný zážitok. Vínová klobása s hrachovou kašou a zeleným hráškom vás poteší chrumkavým povrchom klobásky a prekvapivo sviežou kašou. Tá dokonale spojila sušený hrach a mrazený hrach a celkovú chuť to o poznanie odľahčilo.
Ingrediencie
800 gjemná vínová klobása
polohrubá múka na poprášenie
400 gsušený žltý hrášok
soľ podľa chuti
300 gmrazený hrášok
smotana na zjemnenie
mleté čierne korenie podľa chuti
rastlinný olej na smaženie
1 kscibuľa
Postup
Klobásu opatrne pokrájame na menšie dieliky, stočíme ich do špirály a prepichneme špáradlom. Poprášime múkou z oboch strán.
Hrach necháme cez noc namočený vo vode a potom ho zlejeme. K hrachu potom dolejeme vodu tak, aby siahala aspoň centimeter nad hrach. Privedieme k varu a potom zvoľna varíme do mäkka asi 30 minút. Ku koncu varenia hrach osolíme a pridáme hrášok. Potom spoločne roztlačíme, zjemníme smotanou, osolíme, okoreníme a uchovávame v teple.
Na rozpálenom tuku opečieme klobásky zo všetkých strán do zlatista, potom ich vyložíme a necháme na papierovej utierke odsať prebytočný tuk. Vo zvyšnom tuku na panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre