Vínová klobása s hrachovou kašou a zeleným hráškom

Vínová klobása s hrachovou kašou a zeleným hráškom

Doprajte si trochu nezvyčajný, ale mimoriadne chutný zážitok. Vínová klobása s hrachovou kašou a zeleným hráškom vás poteší chrumkavým povrchom klobásky a prekvapivo sviežou kašou. Tá dokonale spojila sušený hrach a mrazený hrach a celkovú chuť to o poznanie odľahčilo.

Ingrediencie

  • 800 gjemná vínová klobása

  • polohrubá múka na poprášenie

  • 400 gsušený žltý hrášok

  • soľ podľa chuti

  • 300 gmrazený hrášok

  • smotana na zjemnenie

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • rastlinný olej na smaženie

  • 1 kscibuľa

Postup

  1. Klobásu opatrne pokrájame na menšie dieliky, stočíme ich do špirály a prepichneme špáradlom. Poprášime múkou z oboch strán.

  2. Hrach necháme cez noc namočený vo vode a potom ho zlejeme. K hrachu potom dolejeme vodu tak, aby siahala aspoň centimeter nad hrach. Privedieme k varu a potom zvoľna varíme do mäkka asi 30 minút. Ku koncu varenia hrach osolíme a pridáme hrášok. Potom spoločne roztlačíme, zjemníme smotanou, osolíme, okoreníme a uchovávame v teple.

  3. Na rozpálenom tuku opečieme klobásky zo všetkých strán do zlatista, potom ich vyložíme a necháme na papierovej utierke odsať prebytočný tuk. Vo zvyšnom tuku na panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.