Voňavá nakladaná hokkaido tekvica
Tekvicová sezóna síce nie je najkratšia, ale určite si z nej budete chcieť aj odložiť do zásoby. Možno máte v mrazničke nakrájané kocky alebo ste si zavarili pyré, my však máme tip na nakladanú tekvicu hokkaido s jemnou chuťou citrusov. Pomarančová a citrónová kôra skvele pozdvihnú chuť tekvice a v nej samozrejme nesmie chýbať celý rad korenín.
Rozpis na 2 poháre (objem 600 ml)
2 kscelá škorica
2 kshviezdička badián
15 kstobolka kardamóm
1 vetvičkačerstvý rozmarín
30 gčerstvý zázvor
200 mljablčný ocot
80 gkrupicový cukor
1/2 kscitrónová kôra z polovice bio citróna
1/2 kspomarančová kôra z polovice bio pomaranča
500 gtekvica Hokkaido
Postup
V hrnci privedieme k varu 1 liter vody, pridáme škoricu, badián, kardamóm, rozmarín, olúpaný zázvor nakrájaný na kolieska, ocot a cukor.
Škrabkou očistíme farebnú časť z kôry pomaranča a citróna, pridáme ich do hrnca a varíme 4 až 5 minút.
Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame ju na kocky. Potom ich dáme do hrnca s rozvarom a varíme asi 7 minút.
Hotovú tekvicu preložíme aj s nálevom do vyvarených pohárov a necháme aspoň 2 dni marinovať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre