Voňavá nakladaná hokkaido tekvica

Voňavá nakladaná hokkaido tekvica

Tekvicová sezóna síce nie je najkratšia, ale určite si z nej budete chcieť aj odložiť do zásoby. Možno máte v mrazničke nakrájané kocky alebo ste si zavarili pyré, my však máme tip na nakladanú tekvicu hokkaido s jemnou chuťou citrusov. Pomarančová a citrónová kôra skvele pozdvihnú chuť tekvice a v nej samozrejme nesmie chýbať celý rad korenín.

Rozpis na 2 poháre (objem 600 ml)

  • 2 kscelá škorica

  • 2 kshviezdička badián

  • 15 kstobolka kardamóm

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 30 gčerstvý zázvor

  • 200 mljablčný ocot

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1/2 kscitrónová kôra z polovice bio citróna

  • 1/2 kspomarančová kôra z polovice bio pomaranča

  • 500 gtekvica Hokkaido

Postup

  1. V hrnci privedieme k varu 1 liter vody, pridáme škoricu, badián, kardamóm, rozmarín, olúpaný zázvor nakrájaný na kolieska, ocot a cukor.

  2. Škrabkou očistíme farebnú časť z kôry pomaranča a citróna, pridáme ich do hrnca a varíme 4 až 5 minút.

  3. Tekvicu očistíme, odstránime semienka a nakrájame ju na kocky. Potom ich dáme do hrnca s rozvarom a varíme asi 7 minút.

  4. Hotovú tekvicu preložíme aj s nálevom do vyvarených pohárov a necháme aspoň 2 dni marinovať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.