Voňavý makovo-slivkový koláč

Voňavý makovo-slivkový koláč

Prijmite pozvanie na voňavý makovo-slivkový koláč. Majstrovstvo dokonalého koláča spočíva vo vláčnom ceste, lahodnej plnke alebo ovocí a vyladenej chuti. A môžete sa spoľahnúť na to, že všetky vlastnosti tento koláč má. Už si len uvarte kávu alebo čaj a vychutnajte si svoju chvíľku pohody.

Ingrediencie

  • 200 gmaslo

  • 40 gjemné ovsené vločky

  • 45 ghrubá múka

  • mletá škorica podľa chuti

  • 50 gtrstinový cukor

  • 40 gmaslo + na vymazanie

  • 600 gslivky

  • 200 ghladká múka

  • 1 a 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

  • 120 gmak mletý

  • 4 ksvajce

  • 250 gtrstinový cukor

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • 6 PLrum

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V miske prstami zmiešame vločky, múku, škoricu, cukor a kúsky masla a vypracujeme mrveničku.

  2. Vyšší plech alebo pekáč s rozmermi 30x20 cm vymažeme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Slivky vykôstkujeme a nakrájame na kúsky.

  3. Do misy preosejeme múku s kypriacim práškom do pečiva a soľou. Primiešame mletý mak a odložíme na bok. Vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľaháme do pevnejšej peny.

  4. Do peny ručne vmiešame múčnu zmes, vychladnuté maslo a rum. Hotové cesto rozotrieme na plech alebo do pekáča a na povrch uložíme slivky a posypeme mrveničkou. Pečieme pri 180 °C asi 35 minút, necháme vychladnúť, nakrájame na porcie a podľa chuti pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.