Cuketu môžete pripraviť vždy inak a vždy môžete získať chutný a nenáročný recept. Stačí len vedieť, ako na to. Napríklad zapečená cuketa s mäsom a syrom je prekvapivo šťavnatá a na povrchu príjemne chrumkavá vďaka syrovej vrstve. Kombinuje to najlepšie, čo si môžete doma uvariť.
2 ksstredne veľká cuketa
soľ
2 ksšalotka
3 strúčikycesnaku
1 PLolivový olej
250 gmleté mäso
mleté čierne korenie
300 gkonzervované paradajky
bravčová masť na vymastenie
3 PLstrúhanka na vysypanie
200 gtvrdý syr na strúhanie
100 mlsmotana na varenie
3 ksvajcia
Cukety umyjeme a nakrájame na dlhé, tenké plátky. Ľahko ich osolíme, necháme pustiť vodu a potom osušíme.
V hrnci speníme na oleji nakrájanú šalotku s nasekaným cesnakom, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme a prilejeme paradajky. Necháme 5 minút pobublávať. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.
Do pekáča uložíme jednu vrstvu cukety. Na cuketu uložíme vrstvu mäsovej zmesi, posypeme ¼ nastrúhaného syra a takto vo vrstvách pokračujeme.
Smotanu zmiešame s rozšľahanými vajciami, pridáme zvyšnú strúhanku a ochutíme soľou a korením. Nalejeme do pekáča na cukety s mäsom. Povrch posypeme syrom a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 50 minút do zlatista. Dobrú chuť!
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre
© Copyright 2025 - Varíme spolu
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.