Zapečená cuketa s mäsom a syrom

Zapečená cuketa s mäsom a syrom

Cuketu môžete pripraviť vždy inak a vždy môžete získať chutný a nenáročný recept. Stačí len vedieť, ako na to. Napríklad zapečená cuketa s mäsom a syrom je prekvapivo šťavnatá a na povrchu príjemne chrumkavá vďaka syrovej vrstve. Kombinuje to najlepšie, čo si môžete doma uvariť.

Ingrediencie

  • 2 ksstredne veľká cuketa

  • soľ

  • 2 ksšalotka

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 PLolivový olej

  • 250 gmleté mäso

  • mleté čierne korenie

  • 300 gkonzervované paradajky

  • bravčová masť na vymastenie

  • 3 PLstrúhanka na vysypanie

  • 200 gtvrdý syr na strúhanie

  • 100 mlsmotana na varenie

  • 3 ksvajcia

Postup

  1. Cukety umyjeme a nakrájame na dlhé, tenké plátky. Ľahko ich osolíme, necháme pustiť vodu a potom osušíme.

  2. V hrnci speníme na oleji nakrájanú šalotku s nasekaným cesnakom, pridáme mäso a za stáleho miešania opečieme. Osolíme, okoreníme a prilejeme paradajky. Necháme 5 minút pobublávať. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.

  3. Do pekáča uložíme jednu vrstvu cukety. Na cuketu uložíme vrstvu mäsovej zmesi, posypeme ¼ nastrúhaného syra a takto vo vrstvách pokračujeme.

  4. Smotanu zmiešame s rozšľahanými vajciami, pridáme zvyšnú strúhanku a ochutíme soľou a korením. Nalejeme do pekáča na cukety s mäsom. Povrch posypeme syrom a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 50 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.