Zapečená zemiaková kaša s cherry paradajkami

Zapečená zemiaková kaša s cherry paradajkami

Zemiaková kaša znie ako bežné jedlo. Keď ju však zapečiete so cherry paradajkami a pridáte plátky slaniny a syr, získate chuťovo pestré jedlo, ktoré rozhodne nie je nudné. Vyskúšajte kašu pripraviť týmto spôsobom a garantujeme, že takú prílohu si budete chcieť dopriať častejšie.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • soľ na varenie zemiakov, podľa chuti

  • 200 mlmlieko

  • 20 gmaslo na zjemnenie + na vymazanie

  • 10 kscherry paradajky

  • 8 ksslanina (tenké plátky)

  • 3 ksvajcia

  • 30 gtvrdý syr

  • soľ podľa chuti

  • 1 hrsťčerstvá pažítka

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Po uvarení ich rozpučíme, prilejeme mlieko, rozmixujeme na kašu a potom zjemníme maslom.

  2. Zapekacie misky vymažeme maslom, preložíme do nich hotovú kašu, urobíme do nej hlbšiu jamku, vložíme do nej na polovice nakrájané cherry paradajky a ozdobíme tenkými plátkami slaniny.

  3. Misky preložíme na plech s vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 10 minút. Medzitým si vyšľaháme vajcia s najemno nastrúhaným syrom, štipkou soli a nakrájanou pažítkou. Po 10 minútach zmes nalejeme do jamiek s predpečenou kašou a dopekáme asi ďalších 10 minút do zlatista. Ozdobíme nastrúhaným syrom, ďalej napríklad bylinkami a prípadne aj zvyšnými paradajkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.