Zapečená zemiaková kaša s cherry paradajkami
Zemiaková kaša znie ako bežné jedlo. Keď ju však zapečiete so cherry paradajkami a pridáte plátky slaniny a syr, získate chuťovo pestré jedlo, ktoré rozhodne nie je nudné. Vyskúšajte kašu pripraviť týmto spôsobom a garantujeme, že takú prílohu si budete chcieť dopriať častejšie.
Ingrediencie
800 gzemiaky
soľ na varenie zemiakov, podľa chuti
200 mlmlieko
20 gmaslo na zjemnenie + na vymazanie
10 kscherry paradajky
8 ksslanina (tenké plátky)
3 ksvajcia
30 gtvrdý syr
soľ podľa chuti
1 hrsťčerstvá pažítka
Postup
Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Po uvarení ich rozpučíme, prilejeme mlieko, rozmixujeme na kašu a potom zjemníme maslom.
Zapekacie misky vymažeme maslom, preložíme do nich hotovú kašu, urobíme do nej hlbšiu jamku, vložíme do nej na polovice nakrájané cherry paradajky a ozdobíme tenkými plátkami slaniny.
Misky preložíme na plech s vodou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 10 minút. Medzitým si vyšľaháme vajcia s najemno nastrúhaným syrom, štipkou soli a nakrájanou pažítkou. Po 10 minútach zmes nalejeme do jamiek s predpečenou kašou a dopekáme asi ďalších 10 minút do zlatista. Ozdobíme nastrúhaným syrom, ďalej napríklad bylinkami a prípadne aj zvyšnými paradajkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre