Zapečené cestoviny s kuracím mäsom
Nepodceňte prípravu a pečené cestoviny s kuracím mäsom nebudú suché a sypké. Aj z toho dôvodu ich treba poliať zmesou smotany, vajec a syra, ktorá ich nielen zvláčni, ale aj prepojí. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, obľúbi si ho každý.
Ingrediencie
300 gcestoviny
soľ
olivový olej
100 gcherry paradajky
400 gkuracie prsia
2 ksčervená cibuľa
1 strúčikcesnaku
2 PLslnečnicový olej
200 ml12 % smotana na varenie
100 gnastrúhaný tvrdý syr
3 ksvajcia
1 ČLsušené oregano
čerstvý tymián
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
mleté čierne korenie
olej na vymazanie zapekacej formy
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Precedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a necháme schladnúť. Paradajky prepolíme.
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu s cesnakom olúpeme, cibuľu nakrájame na osminky, cesnak nasekáme.
Na panvici na oleji orestujeme polovicu cibule s cesnakom. Pridáme mäso a za stáleho miešania restujeme ďalších 5 minút.
Smotanu premiešame s nastrúhaným syrom, vajcami, oreganom, tymiánom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Uvarené cestoviny premiešame s orestovanou cibuľou, cesnakom, mäsom a premiestnime do zapekacej misy vymazanej olejom. Zalejeme smotanovou zmesou.
Pečieme pri 180 °C asi 35 minút, na posledných 5 minút posypeme zvyšnou cibuľou a paradajkami. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou a tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre