Zapečené cestoviny s kuracím mäsom

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom

Nepodceňte prípravu a pečené cestoviny s kuracím mäsom nebudú suché a sypké. Aj z toho dôvodu ich treba poliať zmesou smotany, vajec a syra, ktorá ich nielen zvláčni, ale aj prepojí. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, obľúbi si ho každý.

Ingrediencie

  • 300 gcestoviny

  • soľ

  • olivový olej

  • 100 gcherry paradajky

  • 400 gkuracie prsia

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 1 strúčikcesnaku

  • 2 PLslnečnicový olej

  • 200 ml12 % smotana na varenie

  • 100 gnastrúhaný tvrdý syr

  • 3 ksvajcia

  • 1 ČLsušené oregano

  • čerstvý tymián

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • mleté čierne korenie

  • olej na vymazanie zapekacej formy

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Precedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a necháme schladnúť. Paradajky prepolíme.

  2. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Cibuľu s cesnakom olúpeme, cibuľu nakrájame na osminky, cesnak nasekáme.

  3. Na panvici na oleji orestujeme polovicu cibule s cesnakom. Pridáme mäso a za stáleho miešania restujeme ďalších 5 minút.

  4. Smotanu premiešame s nastrúhaným syrom, vajcami, oreganom, tymiánom, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Uvarené cestoviny premiešame s orestovanou cibuľou, cesnakom, mäsom a premiestnime do zapekacej misy vymazanej olejom. Zalejeme smotanovou zmesou.

  5. Pečieme pri 180 °C asi 35 minút, na posledných 5 minút posypeme zvyšnou cibuľou a paradajkami. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou a tymiánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.