Zapečené cuketové cestoviny

Zapečené cuketové cestoviny

Zapečené cuketové cestoviny sú perfektným spôsobom ako využiť nadmernú úrody cukiet. Ak cuketu iba kupujete, nenechajte sa odradiť. Toto jedlo vyzerá ako torta a chutí fantasticky. Kto má čas a energiu, môže sa pohrať s pokladaním cestovín a vytvoriť krásny vzor.

Ingrediencie

  • maslo na vymazanie formy

  • 6 kscuketa

  • olivový olej

  • 1 ksčervená cibuľa nakrájaná na drobno

  • 4 ksmenšia čerstvá grilovacia klobása

  • 400 gkonzervované drvené paradajky

  • 1 ČLnasekaný čerstvý rozmarín

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 300 gcestoviny penne

  • 1 PLmaslo

  • 125 gstrúhaná mozzarella

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom. 5 cukiet pozdĺžne nakrájame na tenké plátky ostrým nožom alebo mandolínou. Na panvici nahrejeme 2 lyžice oleja a opečieme na ňom pripravené plátky cukiet asi 1 až 2 minúty z každej strany. Potom ich osušíme a necháme vychladnúť.

  2. Vychladnutými plátkami vyložíme dno i boky formy. Zvyšnú cuketu nakrájame na drobno. V rovnakej panvici nahrejeme na miernom ohni 2 lyžice oleja a cibuľu opečieme do zmäknutia. Pridáme klobásu vytlačenú z črievka alebo nakrájanú na kúsky a krátko spoločne orestujeme.

  3. Primiešame nakrájanú cuketu a opekáme asi 8 minút do zlatista. Pridáme paradajky, rozmarín, soľ a korenie. Opekáme ďalších 5 minút a potom odložíme na bok.

  4. Penne uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich, vrátime do hrnca, primiešame maslo a paradajkovú omáčku s mozzarellou.

  5. Cestoviny preložíme do formy vyloženej cuketou. Prečnievajúce cukety prehneme cez cestoviny a pridáme zvyšné plátky cukety. Pečieme pri 200 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme 20 minút, vyklopíme a nakrájame na kúsky. Ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.