Zapečené cuketové cestoviny
Zapečené cuketové cestoviny sú perfektným spôsobom ako využiť nadmernú úrody cukiet. Ak cuketu iba kupujete, nenechajte sa odradiť. Toto jedlo vyzerá ako torta a chutí fantasticky. Kto má čas a energiu, môže sa pohrať s pokladaním cestovín a vytvoriť krásny vzor.
Ingrediencie
maslo na vymazanie formy
6 kscuketa
olivový olej
1 ksčervená cibuľa nakrájaná na drobno
4 ksmenšia čerstvá grilovacia klobása
400 gkonzervované drvené paradajky
1 ČLnasekaný čerstvý rozmarín
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
300 gcestoviny penne
1 PLmaslo
125 gstrúhaná mozzarella
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom. 5 cukiet pozdĺžne nakrájame na tenké plátky ostrým nožom alebo mandolínou. Na panvici nahrejeme 2 lyžice oleja a opečieme na ňom pripravené plátky cukiet asi 1 až 2 minúty z každej strany. Potom ich osušíme a necháme vychladnúť.
Vychladnutými plátkami vyložíme dno i boky formy. Zvyšnú cuketu nakrájame na drobno. V rovnakej panvici nahrejeme na miernom ohni 2 lyžice oleja a cibuľu opečieme do zmäknutia. Pridáme klobásu vytlačenú z črievka alebo nakrájanú na kúsky a krátko spoločne orestujeme.
Primiešame nakrájanú cuketu a opekáme asi 8 minút do zlatista. Pridáme paradajky, rozmarín, soľ a korenie. Opekáme ďalších 5 minút a potom odložíme na bok.
Penne uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich, vrátime do hrnca, primiešame maslo a paradajkovú omáčku s mozzarellou.
Cestoviny preložíme do formy vyloženej cuketou. Prečnievajúce cukety prehneme cez cestoviny a pridáme zvyšné plátky cukety. Pečieme pri 200 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme 20 minút, vyklopíme a nakrájame na kúsky. Ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre