Zapečené gnocchi s hubami a špenátom
Gnocchi sú zárukou rýchleho a chutného jedla. Pochádzajú z Talianska a postupne sa stali obľúbeným jedlom, ktoré sa na našich tanieroch objavuje pravidelne. Talianska kuchyňa je práve preto taká obľúbená, pretože je nekomplikovaná a v tom najlepšom zmysle jednoduchá. Vyskúšajte zapečené gnocchi s hubami a špenátom a potvrdí sa vám každé slovo.
Ingrediencie
500 ggnocchi
soľ
1 PLolivový olej
200 gčerstvé lesné huby
2 strúčikycesnaku
100 mlsuché biele víno
150 gčerstvý špenát
100 gcherry paradajky
200 ml33 % smotana na šľahanie
100 gsyr žervé
mleté čierne korenie
100 gnastrúhaný syr mozzarella
100 gnastrúhaný syr parmezán
Postup
Gnocchi uvaríme v osolenej vode, akonáhle vyplávajú na hladinu, precedíme ich a pokvapkáme olivový olejom. Necháme vychladnúť.
Huby očistíme a nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na drobno a orestujeme ho na olivovom oleji spolu s hubami, zalejeme vínom, ktoré necháme vyvariť.
Pridáme umytý a odkvapkaný špenát, prepolené paradajky a zľahka premiešame. Primiešame smotanu a varíme asi 3 minúty, pridáme žervé a premiešame.
Gnocchi dáme do zapekacej misy, zalejeme pripravenou omáčkou so špenátom a hubami, dochutíme soľou, korením, posypeme mozzarellou, polovicou parmezánu a premiešame. Na povrch nasypeme zvyšný parmezán a zapečieme pri 200 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre