Zapečené gnocchi s hubami a špenátom

Zapečené gnocchi s hubami a špenátom

Gnocchi sú zárukou rýchleho a chutného jedla. Pochádzajú z Talianska a postupne sa stali obľúbeným jedlom, ktoré sa na našich tanieroch objavuje pravidelne. Talianska kuchyňa je práve preto taká obľúbená, pretože je nekomplikovaná a v tom najlepšom zmysle jednoduchá. Vyskúšajte zapečené gnocchi s hubami a špenátom a potvrdí sa vám každé slovo.

Ingrediencie

  • 500 ggnocchi

  • soľ

  • 1 PLolivový olej

  • 200 gčerstvé lesné huby

  • 2 strúčikycesnaku

  • 100 mlsuché biele víno

  • 150 gčerstvý špenát

  • 100 gcherry paradajky

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 100 gsyr žervé

  • mleté čierne korenie

  • 100 gnastrúhaný syr mozzarella

  • 100 gnastrúhaný syr parmezán

Postup

  1. Gnocchi uvaríme v osolenej vode, akonáhle vyplávajú na hladinu, precedíme ich a pokvapkáme olivový olejom. Necháme vychladnúť.

  2. Huby očistíme a nakrájame na kúsky. Cesnak nakrájame na drobno a orestujeme ho na olivovom oleji spolu s hubami, zalejeme vínom, ktoré necháme vyvariť.

  3. Pridáme umytý a odkvapkaný špenát, prepolené paradajky a zľahka premiešame. Primiešame smotanu a varíme asi 3 minúty, pridáme žervé a premiešame.

  4. Gnocchi dáme do zapekacej misy, zalejeme pripravenou omáčkou so špenátom a hubami, dochutíme soľou, korením, posypeme mozzarellou, polovicou parmezánu a premiešame. Na povrch nasypeme zvyšný parmezán a zapečieme pri 200 °C asi 25 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.