Zapečené kakaové palacinky s tvarohom a jahodami

Zapečené kakaové palacinky s tvarohom a jahodami

Detská radosť za túto námahu rozhodne stojí. Pripravte zapečené kakaové palacinky s tvarohom a jahodami a úsmevy zašpinených úst vám okamžite spríjemnia deň. Pre niekoho je to skôr dezert pre iného hlavné jedlo, pohrajte sa s konečným zdobením a vytvoríte kulinárske dielo, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší.

Na kakaové cesto

  • 500 mlmlieko

  • 300 ghladká múka

  • 2 PLkakao

  • 1 štipkasoľ

  • 4 ksvajcia

  • 3 PLrum

  • 30 gkrupicový cukor

  • 50 grozpustené maslo

  • rastlinný olej na smaženie palaciniek

Na tvarohovú náplň

  • 600 gmäkký tvaroh

  • 4 ksvajcia

  • 4 PLpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • maslo na vymazaenie pekáča

  • 250 gjahody

Postup

  1. Do mlieka pridáme preosiatu múku s kakaom, soľou, vajcami, rumom, cukrom a maslom. Zmes premiešame metličkou a necháme pri izbovej teplote odležať asi 2 hodiny. Potom z cesta smažíme tenké palacinky z oboch strán na panvici potretej olejom.

  2. Do tvarohu pridáme vajcia a oba druhy cukru. Dôkladne premiešame.

  3. Zapekaciu nádobu vymažeme maslom. Z hotových palaciniek vytvarujeme kornútky, ktoré ukladáme vedľa seba a pomocou cukrárskeho vrecka každý naplníme tvarohovou náplňou. Pečieme pri 175 °C asi 15 až 20 minút. Podávame s umytými jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Raňajky
Bezmäsité jedlá
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.