Zapečené kakaové palacinky s tvarohom a jahodami
Detská radosť za túto námahu rozhodne stojí. Pripravte zapečené kakaové palacinky s tvarohom a jahodami a úsmevy zašpinených úst vám okamžite spríjemnia deň. Pre niekoho je to skôr dezert pre iného hlavné jedlo, pohrajte sa s konečným zdobením a vytvoríte kulinárske dielo, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší.
Na kakaové cesto
500 mlmlieko
300 ghladká múka
2 PLkakao
1 štipkasoľ
4 ksvajcia
3 PLrum
30 gkrupicový cukor
50 grozpustené maslo
rastlinný olej na smaženie palaciniek
Na tvarohovú náplň
600 gmäkký tvaroh
4 ksvajcia
4 PLpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
maslo na vymazaenie pekáča
250 gjahody
Postup
Do mlieka pridáme preosiatu múku s kakaom, soľou, vajcami, rumom, cukrom a maslom. Zmes premiešame metličkou a necháme pri izbovej teplote odležať asi 2 hodiny. Potom z cesta smažíme tenké palacinky z oboch strán na panvici potretej olejom.
Do tvarohu pridáme vajcia a oba druhy cukru. Dôkladne premiešame.
Zapekaciu nádobu vymažeme maslom. Z hotových palaciniek vytvarujeme kornútky, ktoré ukladáme vedľa seba a pomocou cukrárskeho vrecka každý naplníme tvarohovou náplňou. Pečieme pri 175 °C asi 15 až 20 minút. Podávame s umytými jahodami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre