Zapečené smotanové zemiaky s klobáskou
Zapečené smotanové zemiaky s klobásou zvládne pripraviť každý. Je to perfektný tip na rýchly obed alebo večeru, ktorú zvládnu pripraviť aj deti, samozrejme s vašou pomocou. Ale je to super recept, pri ktorom sa môžu učiť základy varenia.
Ingrediencie
1 kgzemiaky
soľ
mleté čierne korenie
40 gmaslo
200 gklobása
2 kscibuľa
300 ml30 % smotana
200 gsyr gouda
2 vetvičkyčerstvý rozmarín
Postup
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do veľkej misy a osolíme. Počkáme 10 minút a potom zlejeme. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom speníme kocky klobásy a po chvíľke pridáme cibuľu a krátko spolu restujeme.
Potom zalejeme smotanou a osolíme. Vložíme zemiaky, privedieme k varu, premiešame a vypneme. Zemiaky vložíme do zapekacích misiek a posypeme syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút do zlatista. Ozdobíme lístkami rozmarínu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre