Zapečené smotanové zemiaky s klobáskou

Zapečené smotanové zemiaky s klobáskou

Zapečené smotanové zemiaky s klobásou zvládne pripraviť každý. Je to perfektný tip na rýchly obed alebo večeru, ktorú zvládnu pripraviť aj deti, samozrejme s vašou pomocou. Ale je to super recept, pri ktorom sa môžu učiť základy varenia.

Ingrediencie

  • 1 kgzemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 40 gmaslo

  • 200 gklobása

  • 2 kscibuľa

  • 300 ml30 % smotana

  • 200 gsyr gouda

  • 2 vetvičkyčerstvý rozmarín

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na tenké plátky, vložíme ich do veľkej misy a osolíme. Počkáme 10 minút a potom zlejeme. V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom speníme kocky klobásy a po chvíľke pridáme cibuľu a krátko spolu restujeme.

  2. Potom zalejeme smotanou a osolíme. Vložíme zemiaky, privedieme k varu, premiešame a vypneme. Zemiaky vložíme do zapekacích misiek a posypeme syrom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 30 minút do zlatista. Ozdobíme lístkami rozmarínu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.