Zapečené viedenské palacinky s jahodami

Zapečené viedenské palacinky s jahodami

Zapečené palacinky zachutia každému maškrtnému jazýčku. Obľúbené sladké jedlo naplnené tvarohom s kúskami jahôd budete radi pripravovať aj opakovane.

Cesto

  • 2 ksvajcia

  • 250 mlmlieko

  • 1 PLolej (plus olej na opekanie)

  • 150 ghladká múka

Náplň

  • 2 ksvajcia

  • 100 gkrupicový cukor

  • 3 PLmaslo

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 2 PLsušené hrozienka

  • 300 gjahody

Zapekanie

  • 1 ksvajce

  • 100 mlmlieko

  • 1 balíčekvanilkový cukor

  • práškový cukor

Postup

  1. Do misy si rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, lyžicu oleja a osolíme. Primiešame múky a vyšľaháme na hladké cesto. Na panvici opekáme tenké palacinky na rozohriatom oleji.

  2. Pripravíme si náplň. V miske rozmiešame žĺtky, cukor, zmäknuté maslo, tvaroh, hrozienka, polovicu nakrájaných jahôd a pevný sneh vyšľahaný z bielkov.

  3. Pripravenou tvarohovou zmesou potierame hotové palacinky, ktoré v prekrajujeme na polovicu a poukladáme do vymastenej formy. V miske rozmiešame vajcia, mlieko a vanilkový cukor. Zmesou polejeme palacinky.

  4. Takto pripravené palacinky zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení obložíme kúskami jahôd a pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Chuťovky
Dezerty

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.