Zapečené viedenské palacinky s jahodami
Zapečené palacinky zachutia každému maškrtnému jazýčku. Obľúbené sladké jedlo naplnené tvarohom s kúskami jahôd budete radi pripravovať aj opakovane.
Cesto
2 ksvajcia
250 mlmlieko
1 PLolej (plus olej na opekanie)
150 ghladká múka
Náplň
2 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
3 PLmaslo
250 gmäkký tvaroh
2 PLsušené hrozienka
300 gjahody
Zapekanie
1 ksvajce
100 mlmlieko
1 balíčekvanilkový cukor
práškový cukor
Postup
Do misy si rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, lyžicu oleja a osolíme. Primiešame múky a vyšľaháme na hladké cesto. Na panvici opekáme tenké palacinky na rozohriatom oleji.
Pripravíme si náplň. V miske rozmiešame žĺtky, cukor, zmäknuté maslo, tvaroh, hrozienka, polovicu nakrájaných jahôd a pevný sneh vyšľahaný z bielkov.
Pripravenou tvarohovou zmesou potierame hotové palacinky, ktoré v prekrajujeme na polovicu a poukladáme do vymastenej formy. V miske rozmiešame vajcia, mlieko a vanilkový cukor. Zmesou polejeme palacinky.
Takto pripravené palacinky zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení obložíme kúskami jahôd a pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre