Zapečené zemiaky s hubami a pórom
Na zapečené zemiaky s hubami a pórom vám doma väčšinou suroviny nechýbajú. Alebo aspoň nie je problém ich zohnať. Ak máte všetko potrebné, pustite sa do pečenia. Príprava nie je zložitá a počas pečenia môžete svoj čas venovať čomukoľvek inému.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
1 ksšalotka
2 strúčikycesnaku
200 gčerstvé lesné huby alebo 50 g sušených
3 vetvičkyčerstvý tymián
1 kgzemiaky
1/2 kspór
soľ
mleté čierne korenie
200 gkyslá smotana
100 mlsmotana na varenie
Postup
V kastróliku nahrejeme olej, speníme na ňom na jemno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme na kúsky nakrájané čerstvé huby alebo vopred namočené a precedené sušené huby. Ďalej pridáme tymiánové lístky a všetko spolu orestujeme.
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme ich do väčšej misy spolu s kolieskami póru. Osolíme, okoreníme a premiešame s kyslou smotanou a smotanou na varenie. Nakoniec zmiešame s hubovou zmesou.
Pripravenú zmes dáme do zapekacej formy s rozmermi 43x25 cm a pečieme pri 200 °C asi 60 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre