Zapečené zemiaky s hubami a pórom

Zapečené zemiaky s hubami a pórom

Na zapečené zemiaky s hubami a pórom vám doma väčšinou suroviny nechýbajú. Alebo aspoň nie je problém ich zohnať. Ak máte všetko potrebné, pustite sa do pečenia. Príprava nie je zložitá a počas pečenia môžete svoj čas venovať čomukoľvek inému.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 ksšalotka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gčerstvé lesné huby alebo 50 g sušených

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • 1 kgzemiaky

  • 1/2 kspór

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 gkyslá smotana

  • 100 mlsmotana na varenie

Postup

  1. V kastróliku nahrejeme olej, speníme na ňom na jemno nakrájanú šalotku a nasekaný cesnak. Pridáme na kúsky nakrájané čerstvé huby alebo vopred namočené a precedené sušené huby. Ďalej pridáme tymiánové lístky a všetko spolu orestujeme.

  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Dáme ich do väčšej misy spolu s kolieskami póru. Osolíme, okoreníme a premiešame s kyslou smotanou a smotanou na varenie. Nakoniec zmiešame s hubovou zmesou.

  3. Pripravenú zmes dáme do zapekacej formy s rozmermi 43x25 cm a pečieme pri 200 °C asi 60 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.