Zapečené zemiaky s klobásou a syrom niva

Zapečené zemiaky s klobásou a syrom niva

Zemiaky vo všetkých podobách patria medzi vaše obľúbené jedlá – ak sa na vás vzťahuje toto tvrdenie, nemali by ste váhať a rovno sa pustiť do zapečených zemiakov s klobásou a syrom niva. Môžete ich pripraviť v jednej väčšej forme alebo v niekoľkých menších a každá jedna formička bude aj jednou porciou.

Ingrediencie

  • 800 gzemiaky

  • 100 gsyr niva

  • 100 gklobása

  • 3 PLmäso

  • 200 gkučeravý kel (listy)

  • 200 ml30 % smotana na šľahanie

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Postup

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Syr nastrúhame, klobásu nakrájame na plátky tiež. Do zapekacej formy alebo viacerých menších formičiek vymazaných polovičným množstvo masla začneme vrstviť vždy zemiaky, syr, listy kelu a v poslednej vrstve zemiaky a klobásu.

  2. Smotanu premiešame so soľou a korením, nalejeme do formy na pripravené zemiaky, zakryjeme a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.

  3. Zemiaky vyberieme z rúry, uložíme na ne kúsky zvyšného masla, podľa chuti okoreníme a zapečieme ďalších 10 minút do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.