Zapečené zemiaky s klobásou a syrom niva
Zemiaky vo všetkých podobách patria medzi vaše obľúbené jedlá – ak sa na vás vzťahuje toto tvrdenie, nemali by ste váhať a rovno sa pustiť do zapečených zemiakov s klobásou a syrom niva. Môžete ich pripraviť v jednej väčšej forme alebo v niekoľkých menších a každá jedna formička bude aj jednou porciou.
Ingrediencie
800 gzemiaky
100 gsyr niva
100 gklobása
3 PLmäso
200 gkučeravý kel (listy)
200 ml30 % smotana na šľahanie
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Syr nastrúhame, klobásu nakrájame na plátky tiež. Do zapekacej formy alebo viacerých menších formičiek vymazaných polovičným množstvo masla začneme vrstviť vždy zemiaky, syr, listy kelu a v poslednej vrstve zemiaky a klobásu.
Smotanu premiešame so soľou a korením, nalejeme do formy na pripravené zemiaky, zakryjeme a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.
Zemiaky vyberieme z rúry, uložíme na ne kúsky zvyšného masla, podľa chuti okoreníme a zapečieme ďalších 10 minút do zlatista. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre