Zapečené zemiaky s repou a fazuľou
Recept, na ktorom si pochutí každý? Zapekané zemiaky vedia vždy pritiahnuť pozornosť. Skúste ich pripraviť teraz trochu inak a zdravšie. Upečte si s k nim aj repu a podávajte s chutnou, na bielkoviny bohatou, fazuľovo-tvarohovou zmesou.
Ingrediencie
4 ksstredne veľké zemiaky v šupke
olivový olej
soľ
4 ksstredne veľká červená repa umytá a olúpaná
1 ksšalotka nakrájaná nadrobno
1 strúčikcesnaku
400 gbiela fazuľa v konzerve
3 PLtvaroh
1 ČLbiely vínny ocot
mleté čierne korenie
10 gmaslo
1 hrsťkôpor k podávaniu
Postup
Zemiaky potrieme olejom a osolíme, podľa potreby rozkrojíme na polovice. Podobne pripravíme aj olúpanú repu. Šupky z nej si odložíme. Každý kus samostatne zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 50 minút.
Šupky z repy domäkka uvaríme v 150 ml osolenej vody. Potom ich rozmixujeme. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme šalotku, trochu soli a opečieme. Primiešame prelisovaný cesnak, rozmixovanú repu a opekáme ďalších 5 minút. Nakoniec primiešame aj fazuľu, tvaroh a ocot. Dochutíme soľou a korením.
Upečené zemiaky rozpolíme, položíme na ne plátky masla, pridáme fazuľovú zmes, kúsky upečenej repy a dozdobíme kôprom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre