Zapečené zemiaky s repou a fazuľou

Zapečené zemiaky s repou a fazuľou

Recept, na ktorom si pochutí každý? Zapekané zemiaky vedia vždy pritiahnuť pozornosť. Skúste ich pripraviť teraz trochu inak a zdravšie. Upečte si s k nim aj repu a podávajte s chutnou, na bielkoviny bohatou, fazuľovo-tvarohovou zmesou.

Ingrediencie

  • 4 ksstredne veľké zemiaky v šupke

  • olivový olej

  • soľ

  • 4 ksstredne veľká červená repa umytá a olúpaná

  • 1 ksšalotka nakrájaná nadrobno

  • 1 strúčikcesnaku

  • 400 gbiela fazuľa v konzerve

  • 3 PLtvaroh

  • 1 ČLbiely vínny ocot

  • mleté čierne korenie

  • 10 gmaslo

  • 1 hrsťkôpor k podávaniu

Postup

  1. Zemiaky potrieme olejom a osolíme, podľa potreby rozkrojíme na polovice. Podobne pripravíme aj olúpanú repu. Šupky z nej si odložíme. Každý kus samostatne zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 50 minút.

  2. Šupky z repy domäkka uvaríme v 150 ml osolenej vody. Potom ich rozmixujeme. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme šalotku, trochu soli a opečieme. Primiešame prelisovaný cesnak, rozmixovanú repu a opekáme ďalších 5 minút. Nakoniec primiešame aj fazuľu, tvaroh a ocot. Dochutíme soľou a korením.

  3. Upečené zemiaky rozpolíme, položíme na ne plátky masla, pridáme fazuľovú zmes, kúsky upečenej repy a dozdobíme kôprom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Zdravé recepty
Bezmäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.