Zapečený baklažán s fetou a mletým mäsom
Radi by ste sa naučili nový spôsob ako spracovať baklažán? Nie je nič jednoduchšie, ako pripraviť si ho zapečený s fetou a mletým mäsom. Toto letné jedlo si vychutnajú asi všetci. Je plné zeleniny, korenín a neskutočne pekne vonia. Možno už viete, čo najbližšie pripravíte na obed.
Ingrediencie
2 ksbaklažán
soľ podľa chuti
olivový olej na potretie
mleté čierne korenie podľa chuti
1 kscibuľa
500 gmleté mäso
3 strúčikycesnaku
1 hrsťčerstvá mäta
1 hrsťčerstvé oregano
1 ČLmletá škorica
1/2 ČLrímska mletá rasca
1 plechovkanakrájané olúpané paradajky
1 hrsťsušené hrozienka
1 PLbalzamikový ocot
100 gsyr feta
čerstvé bylinky na posypanie
Postup
Baklažány umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme. Lyžicou vydlabeme dužinu, nasekáme ju a zmiešame s lyžičkou soli. Necháme pustiť šťavu.
Potom baklažány potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút.
Medzitým necháme na rozpálenej troche oleja opiecť najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom vmiešame mäso, sprudka ho opečieme, zasypeme ho nasekaným cesnakom, mätou, oreganom, škoricou a rímskou rascou. Necháme pár minút opekať.
Nakoniec vmiešame paradajky, hrozienka a vymačkanú dužinu z baklažánov. Osolíme a asi 10 minút povaríme do zhustnutia. Náplň dochutíme korením a trochou balzamika. Polovice baklažánov naplníme pripravenou zmesou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Pred podávaním posypeme rozdrobeným feta syrom, bylinkami a podávame napríklad s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre