Zapečený baklažán s fetou a mletým mäsom

Zapečený baklažán s fetou a mletým mäsom

Radi by ste sa naučili nový spôsob ako spracovať baklažán? Nie je nič jednoduchšie, ako pripraviť si ho zapečený s fetou a mletým mäsom. Toto letné jedlo si vychutnajú asi všetci. Je plné zeleniny, korenín a neskutočne pekne vonia. Možno už viete, čo najbližšie pripravíte na obed.

Ingrediencie

  • 2 ksbaklažán

  • soľ podľa chuti

  • olivový olej na potretie

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 kscibuľa

  • 500 gmleté mäso

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 hrsťčerstvá mäta

  • 1 hrsťčerstvé oregano

  • 1 ČLmletá škorica

  • 1/2 ČLrímska mletá rasca

  • 1 plechovkanakrájané olúpané paradajky

  • 1 hrsťsušené hrozienka

  • 1 PLbalzamikový ocot

  • 100 gsyr feta

  • čerstvé bylinky na posypanie

Postup

  1. Baklažány umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme. Lyžicou vydlabeme dužinu, nasekáme ju a zmiešame s lyžičkou soli. Necháme pustiť šťavu.

  2. Potom baklažány potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút.

  3. Medzitým necháme na rozpálenej troche oleja opiecť najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom vmiešame mäso, sprudka ho opečieme, zasypeme ho nasekaným cesnakom, mätou, oreganom, škoricou a rímskou rascou. Necháme pár minút opekať.

  4. Nakoniec vmiešame paradajky, hrozienka a vymačkanú dužinu z baklažánov. Osolíme a asi 10 minút povaríme do zhustnutia. Náplň dochutíme korením a trochou balzamika. Polovice baklažánov naplníme pripravenou zmesou a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Pred podávaním posypeme rozdrobeným feta syrom, bylinkami a podávame napríklad s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.