Zapečený karfiol s paradajkami
Aj na jednom plechu môžete pripraviť jedlo plné chutí a farieb. Zapečený karfiol s paradajkami vás presvedčí, že aj z mála sa dá vyčarovať chutné jedlo. Vonia a chutí trochu orientálnymi prísadami, pretože v ňom nechýba kari korenie a ani koriander. Vyskúšajte, tento karfiolový steak má skutočne zaujímavú chuť.
Ingrediencie
1 kskarfiol
soľ
mleté čierne korenie
4 PLolivový olej
2 PLkari korenie
1 ksčervená cibuľa
200 gcherry paradajky
1 baleniesterilizovaný cícer
1 PLmletá červená sladká paprika
2 PLcitrónová šťava
Postup
Karfiol očistíme a nakrájame na 1,5 cm široké „steaky“. Vložíme ich do veľkej misy, osolíme, okoreníme a potrieme 2 lyžicami oleja zmiešanými s kari korením.
Potom ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cherry paradajky. Cícer necháme odkvapkať a premiešame ho so zvyšným olejom, soľou a mletou paprikou. Pridáme ho na plech k ostatným surovinám a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.
Upečenú zeleninu a cícer môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a podávame napríklad s jogurtom a koriandrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre