Zapečený karfiol s paradajkami

Zapečený karfiol s paradajkami

Aj na jednom plechu môžete pripraviť jedlo plné chutí a farieb. Zapečený karfiol s paradajkami vás presvedčí, že aj z mála sa dá vyčarovať chutné jedlo. Vonia a chutí trochu orientálnymi prísadami, pretože v ňom nechýba kari korenie a ani koriander. Vyskúšajte, tento karfiolový steak má skutočne zaujímavú chuť.

Ingrediencie

  • 1 kskarfiol

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 PLolivový olej

  • 2 PLkari korenie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 200 gcherry paradajky

  • 1 baleniesterilizovaný cícer

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 2 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Karfiol očistíme a nakrájame na 1,5 cm široké „steaky“. Vložíme ich do veľkej misy, osolíme, okoreníme a potrieme 2 lyžicami oleja zmiešanými s kari korením.

  2. Potom ich rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cherry paradajky. Cícer necháme odkvapkať a premiešame ho so zvyšným olejom, soľou a mletou paprikou. Pridáme ho na plech k ostatným surovinám a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.

  3. Upečenú zeleninu a cícer môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a podávame napríklad s jogurtom a koriandrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.